Bassey voor twee duels geschorst en mist duels met Fortuna Sittard en FC Groningen

door Davy Lo 279

Bron KNVB

Bassey voor twee duels geschorst en mist duels met Fortuna Sittard en FC Groningen

door Davy Lo 279

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Ajax moet het de eerste twee competitiewedstrijden doen zonder verdediger Calvin Bassey. De verdediger kreeg in het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal een rode kaart. Hierdoor mist hij de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en FC Groningen.

De KNVB laat maandagmiddag op de eigen website weten dat Calvin Bassey voor drie competitiewedstrijden is geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Zodoende mist Bassey de eerste twee competitiewedstrijden van het seizoen. Ajax gaat zaterdag op bezoek bij Fortuna Sittard, waarna een week later het thuisduel met FC Groningen wacht.

Een debuut om snel te vergeten 

Het was een debuut om snel te vergeten voor Bassey. De van Rangers overgekomen verdediger mocht na een uur spelen zijn opwachting maken in de hoofdmacht, maar langer dan een kwartier duurde zijn optreden niet. Scheidsrechter Dennis Higler gaf een eerste instantie een gele kaart na overtreding op PSV'er Ismael Saibari, maar na ingrijpen van de VAR draaide de arbiter deze beslissing om in een rode kaart.

Zondag deed de centrale verdediger annex linksback nog mee in de oefenwedstrijd tegen Almere City FC, die eindigde in een 1-1 gelijkspel. Hoewel de eerste dagen van Bassey ongelukkig zijn, kreeg de verdediger maandag lof van oud-Ajacied Mühren in een interview met Het Parool: 'Hij regelt en wijst, dat is een goed teken. Hij laat zien dat hij durft te voetballen en dat wordt bij Ajax gevraagd. En er staat wel een kerel. Hij is fysiek sterk, in de lucht ook vermoed ik.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.