Antony bekroont debuut voor Brazilië met een doelpunt

door Bart Veenstra 44

Antony heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zijn debuut gemaakt voor het nationale elftal van Brazilië. De aanvaller bekroonde zijn debuut bovendien met een doelpunt. Brazilië wist met 1-3 te winnen van Venezuela.

Brazilië begon de wedstrijd overigens, zoals verwacht, met Antony op de bank. Na elf minuten kwam Venezuela op voorsprong, maar na de rust trokken de Brazilianen het duel naar zich toe. Marquinhos zorgde in de 71e minuut voor de gelijkmaker, waarna Antony in de 77e minuut in het veld kwam voor Gabriel Jesus.

Vijf minuten voor tijd zorgde Gabriel Barbosa middels een benutte penalty voor de 1-2, waarna diep in de blessuretijd Antony kon aantekenen voor zijn eerste treffer voor het nationale elftal van Brazilië. Dit deed hij op aangeven van Raphinha. Brazilië won uiteindelijk met 1-3 en heeft zodoende al zijn WK-kwalificatiewedstrijden nog winnen afgesloten.