Anderlecht schakelt Ajax uit in FC

door SJvanveen 134

Ajax heeft niet de finale van de Future Cup behaald. Anderlecht scoorde twee keer voor rust en dat bleek uiteindelijk ook de eindstand: 0-2.

Ajax begon prima aan het duel, maar Anderlecht kwam op voorsprong in de eerste halve finale van de Future Cup. Een vrije trap van Tresor ging langs alles en iedereen en Bornauw kon simpel binnentikken. De Amsterdammers kregen na de achterstand zeker kansen op een goal. Antonucci was namelijk dichtbij met een afstandspoging die naast ging en een voorzet die op de lat belandde. Het waren echter de Belgen die de 0-2 maakten.

Corryn kreeg de bal op randje zestien, hij had vrij baan en schoot van randje zestien prima binnen. Ajax was slordig in de eerste fase van het balbezit, waar vooral Lars Kramer ongelukkig speelde als rechtsback. De tweede helft ging Ajax alles of niets spelen. Spits Martijn Kaars kwam erbij en ook Jasper Ter Heide mocht minuten maken. Kramer en Sven Botman, die tegen Arsenal, Ajax nog naar de halve finale kopte, gingen eruit.

Met drie achterop probeerde de Amsterdamse club volle bak te gaan. Het kreeg ook kansjes, maar Mile Svilar was een sta-in-de-weg. Ajax kwam niet tot scoren en dus behalen de talenten voor het eerst niet de finale van de Future Cup. Anderlecht kan de titel prolongeren. Arsenal of FC Barcelona is de tegenstander.

Bouman; Kramer (Ter Heide), Hoogenhout, Bakker, Botman (Kaars); Lang, Ekkelenkamp, Castillo; Nunnely (Owusu), Redan (Lopez) en Antonucci (El Azrak).

Te Duits, Ter Heide, Van der Linde, El Azrak, Owusu, Kaars, Lopez.