Ajax ziet thuisduel met Vitesse naar 9 november verplaatst worden

door Bart Veenstra 70

Bron ESPN

Ajax ziet thuisduel met Vitesse naar 9 november verplaatst worden

door Bart Veenstra 70

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

De KNVB heeft het thuisduel van Ajax met Vitesse verplaatst van zaterdag 29 oktober naar woensdag 9 november (20.00 uur). Dat meldt de nationale voetbalbond vrijdagmiddag. Het verzoek heeft ermee te maken dat Ajax zich zo goed als mogelijk kan voorbereiden op de zesde en laatste groepswedstrijd in de Champions League.

Ajax gaat op dinsdag 1 november op bezoek bij Rangers FC en zal in Schotland minimaal Europese overwintering hopen af te dwingen. De Amsterdammers staan er met het oog op overwintering in de Champions League na de nederlagen tegen Liverpool (2-1) en Napoli (1-6) niet goed voor, al heeft het elftal van trainer Alfred Schreuder nog wel een kans om zich alsnog te plaatsen voor de volgende ronde.

Ajax wil Europees overwinteren

Een derde plaats in de groepsfase zou Europa League-voetbal betekenen na de winterstop. Daarvoor moet Ajax wel Rangers FC onder zich zien te houden. De Schotten staan op dit moment nog op nul punten, terwijl Ajax op drie punten staat. Wanneer beide ploegen met hetzelfde puntenaantal eindigen, telt het onderling resultaat. Ajax won in eigen huis met 4-0 van Rangers FC.

Ajax speelt in november nog drie wedstrijden in de Eredivisie. Op 6 november wacht het thuisduel met PSV, waarna op 9 november dus wordt gespeeld tegen Vitesse. De laatste wedstrijd voor de winterstop speelt Ajax op 12 november. De Amsterdammers gaan dan op bezoek bij FC Emmen.

Verwacht jij dat Mohammed Kudus het eerste of het laatste doelpunt maakt tegen FC Volendam? Zet in en verdien 6,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.