Ajax Vrouwen verslaan Twente en winnen Eredivisie Cup

door Gino Haverkamp 9

De Ajax Vrouwen hebben beslag gelegd op de Eredivisie Cup, een bekertoernooi in het vrouwenvoetbal. Op De Toekomst waren de Amsterdammers met 3-2 te sterk voor FC Twente.

De Eredivisie Cup is een laddercompetitie. De Ajax Vrouwen wonnen bijna al haar duels en plaatsten zich zodoende voor de finale, waarin FC Twente de tegenstander was. De club uit Enschede kon in eerste instantie weinig doen tegen de Amsterdamse aanvalslust. Nikita Tromp zette Ajax namelijk al na zeven minuten op voorsprong. In de 31e minuut maakte Marjolijn van den Bighelaar er al 2-0 van.

Voor rust stond het echter alweer gelijk. Fenna Kalma schoot in de 42e minuut raak en twee minuten later maakte Sisca Folkertsma er 2-2 van. De Ajax Vrouwen raakten na de pauze echter niet in paniek. Sterker nog: in de 48e minuut zette aanvoerdster Van den Bighelaar Ajax weer op voorsprong.

Haar goal bleek de winnende te zijn, want FC Twente kon geen vuist meer maken tegen de Ajacieden. Het werd zelfs even 4-2, maar de goal van Stefanie van der Gragt werd afgekeurd. Het deerde Ajax niet, want de Amsterdammers incasseerden geen goal meer. Het werd 3-2 en dus mag Ajax zich de tweede winnaar van de Eredivisie Cup noemen.