Ajax verlengt langdurige samenwerking met TUI tot en met 2030

door Bart Veenstra 63

Bron Ajax Showtime, Ajax.nl

Ajax verlengt langdurige samenwerking met TUI tot en met 2030

door Bart Veenstra 63

Bron Ajax Showtime, Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft uitstekende zaken gedaan met betrekking tot zijn partnership met TUI. De Amsterdamse club heeft het langlopende partnership met 's werelds grootste reisorganisatie wederom verlengd, zo is te lezen op Ajax.nl.

TUI is al sinds 2014 verbonden aan Ajax als Official Travel Partner en verzorgt alle internationale reizen van Ajax. Met deze verlenging van zes jaar blijft TUI tot en met minimaal 2030 als trouwe partner aan Ajax verbonden. Voor de Amsterdammers is de verlengde samenwerking uitstekend nieuws in moeilijke tijden. De club kent sportief een zeer moeizaam seizoen, terwijl het op bestuurlijk niveau onrustig is.

Menno Geelen, de commercieel directeur, spreekt zich uit over de verlengde samenwerking met TUI. 'We zijn erg blij met deze langdurige verlenging met de grootste reisorganisatie van Nederland en de wereld. En we zijn TUI ook erg dankbaar voor dit vertrouwen. Ze zijn niet alleen al tien jaar een trouwe belangrijke partner, maar verzorgen ook alle reizen die we met onze teams en zakelijke relaties ondernemen. De kwaliteit daarvan is enorm hoog, dat ervaren we zelf maar krijgen we ook terug van onze spelers en speelsters, de staf en relaties uit binnen- en buitenland.'

Namens TUI spreekt algemeen directeur Arjan Kers. 'Met veel trots organiseren we al heel lang voor Ajax de reizen naar trainingskampen en Europese uitwedstrijden. We blijven de lat op dat vlak hoog leggen. Daarmee laten we zien dat we als geen ander reizigers kunnen ontzorgen en verrassen. Daarnaast hebben we dankzij het partnership met Ajax de mogelijkheid om ons gehele en brede reisaanbod onder de aandacht te brengen bij miljoenen fans en volgers.'

Sponsoren blijven Ajax trouw

In een analyse op deze website viel al te lezen dat de sponsoren Ajax - net als in de periode rondom het vertrek van Overmars - trouw blijven. Daarnaast spreken de sponsoren zich niet uit over de huidige situatie in de media. Sponsoren van Ajax mengen zich ook niet in het gevoerde beleid van de club. Ajax mag zich dan ook in zijn handen knijpen met zijn sponsoren. De sponsoren zullen logischerwijs balen van het sportieve verval en de bestuurlijke onrust. Daarom zullen zij vooral willen dat het goed gaat met Ajax en dat er bestuurlijke rust komt.

De sportieve prestaties van Ajax zijn van invloed op de inkomsten vanuit de sponsoren. Zij betalen sowieso een vast bedrag, maar dat bedrag kan verhoogd worden middels bonussen bij goede sportieve prestaties. Omdat die dit seizoen uitblijven - Ajax wordt geen kampioen, het wint de beker niet en het haalt ook geen Champions League-voetbal - mist Ajax wel de bonussen vanuit de sponsoren. Desondanks zijn de inkomsten nog steeds een veelvoud van wat men bij de andere Nederlandse topclubs krijgt.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.