Ajax verlengt contract van Jong Ajax-trainer Vos; Rose schuift door als assistent

door Jesse ter Haar 96

Bron Ajax.nl

Ajax verlengt contract van Jong Ajax-trainer Vos; Rose schuift door als assistent

door Jesse ter Haar 96

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax en Dave Vos gaan langer met elkaar door, zo brengt de club naar buiten via Ajax.nl. De trainer van Jong Ajax is sinds februari terug in Amsterdam en blijft ook de komende seizoenen de hoofdtrainer van het beloftenteam van Ajax. Daarnaast schuift Yuri Rose, trainer van Ajax Onder 17, door en wordt hij assistent-trainer van Jong Ajax.

Eerder was Vos tussen 2011 en 2021 al actief binnen de jeugdopleiding van Ajax. Zo was hij onder meer hoofdtrainer van Ajax O17 en O18. Hierna deed hij zijn eerste ervaring op het hoogste niveau op. Hij werd de assistent-trainer van Giovanni van Bronckhorst bij Rangers FC. Met die club nam hij het vorig seizoen in de Champions League op tegen zijn huidige werkgever en ging hij tot tweemaal toe relatief kansloos onderuit.

Nadat John Heitinga tijdens het afgelopen seizoen werd doorgeschoven van Jong Ajax naar Ajax 1, kwam er een vacature vrij bij het beloftenteam. De club en Vos vonden elkaar in een samenwerking, maar dat gold in eerste instantie slechts tot het einde van het seizoen. Het werk van Vos blijkt in de smaak te zijn gevallen, want hij wordt dus beloond met een contractverlenging van twee jaar.

Reactie Huntelaar

Vanuit de rol van technisch manager reageert Klaas-Jan Huntelaar op de verlenging van Vos' verbintenis. Hij blijkt onder de indruk van hetgeen de trainer in de afgelopen maanden heeft neergezet. 'Dave heeft het afgelopen half jaar laten zien dat hij de geschikte trainer is voor Jong Ajax', zo valt dan ook te lezen.

'Hij is gedurende de tweede helft van het seizoen ingestapt en heeft samen met de overige stafleden het team op een herkenbare wijze laten voetballen en de spelers verder ontwikkeld. Kortom, we zijn tevreden over de wijze waarop hij het heeft ingevuld en zijn blij dat we het proces verder met hem voort kunnen zetten. Ook is het mooi dat Yuri Rose doorschuift vanuit de jeugd en Erik Heijblok zijn contract heeft verlengd.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.