Ajax verlengt contract van Aertssen tot medio 2025

door Jesse ter Haar 85

Bron Ajax.nl

Ajax verlengt contract van Aertssen tot medio 2025

door Jesse ter Haar 85

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft het contract van Olivier Aertssen met twee jaar verlengd, zo brengt het naar buiten via Ajax.nl. De centrale verdediger beschikte over een aflopende verbintenis en dus komt de verlenging tot medio 2025 precies op tijd.

In het contract is bovendien een optie voor nog een jaar opgenomen. Het talent ligt zodoende tot uiterlijk medio 2026 vast in Amsterdam. De nieuwe verbintenis gaat met terugwerkende kracht op 1 januari 2023 in. Aertssen tekende pas in 2019 voor het eerst in Amsterdam. De talentvolle mandekker kwam in dat jaar over vanuit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam.

Inmiddels, in 2023, heeft Aertssen zijn debuut in Ajax 1 gemaakt. Op 11 januari mocht hij minuten maken tijdens de door Ajax met 0-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Verder dan dat kwam het nog niet voor hem. Wel kwam hij in totaal al 27 keer uit voor Jong Ajax. Aertssen behoort op achttienjarige leeftijd tot de selectie van het beloftenteam, dat sinds kort onder leiding van hoofdtrainer Dave Vos staat.

Dit seizoen kwam de centrale verdediger al 24 keer, waarvan negentien keer in de basis, uit voor Jong Ajax. Afgelopen maandag deed hij nog negentig minuten mee tijdens de 4-2 overwinning van Jong Ajax op MVV Maastricht. Het betekende een bijzondere prestatie, want voor het duel wisten de talenten tien keer op rij niet te winnen in de Keuken Kampioen Divisie.

Perspectief bij Jong Ajax

De 1,83 meter lange centrale verdediger heeft bij Jong Ajax te maken met concurrentie van enkele talentvolle andere verdedigers. Jorrel Hato, Tristan Gooijer en Mateja Milovanovic spelen van origine op dezelfde positie. Tegen MVV Maastricht vormde hij het centrale verdedigingsduo met Gooijer. Uiteindelijk mikt Aertssen op Ajax 1, zo liet hij recent weten.

Denk jij dat Ajax donderdagavond binnen 90 minuten wint van Union Berlin?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.