Ajax verhuurt De Waal voor één seizoen aan ADO Den Haag

door Jesse ter Haar 66

Bron Ajax.nl

Ajax verhuurt De Waal voor één seizoen aan ADO Den Haag

door Jesse ter Haar 66

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Max de Waal speelt het komend seizoen op huurbasis bij ADO Den Haag, zo brengt Ajax naar buiten via de officiële website. Het betreft een huurperiode die geldig is voor één seizoen. Daarna keert De Waal terug in Amsterdam, waar hij nog tot medio 2024 onder contract staat.

Het is niet voor het eerst dat Ajax de spits op huurbasis elders stalt. Vorig seizoen begon hij in dienst van Jong Ajax en na een sterke eerste seizoenshelft maakte hij het seizoen af bij PEC Zwolle. Met die club speelde hij in de Eredivisie en kwam hij tijdens zeven duels tot speelminuten. Geen enkele keer koos men in Zwolle voor De Waal als basisspeler. Doelpunten maakte hij dan ook niet voor de club.

ADO Den Haag - de nieuwe club van de aanvaller - komt komend seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie. Even leek de club zich dit seizoen weer Eredivisionist te mogen noemen, maar in de finale van de play-offs gaven ze het in een duel met Excelsior weg. De Rotterdammers knokten zich terug naar een 3-0 achterstand en dwongen middels een penaltyreeks promotie naar de Eredivisie af. Zodoende werd ADO Den Haag veroordeeld tot nog een seizoen op het tweede niveau.

Middels het aantrekken van De Waal hoopt ADO Den Haag een nieuwe poging te doen om te promoveren. De Ajacied begint komende zondag aan zijn nieuwe avontuur, want dan heeft in Den Haag de eerste training van het seizoen plaats. De club ziet De Waal als een veelzijdige voetballer die als aanvallende middenvelder én als spits kan opereren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties