Ajax thuis tegen Vitesse in kwartfinale KNVB Beker, finale tegen PSV theoretisch mogelijk

door BadembaBarrie 125

Bron AS

Ajax thuis tegen Vitesse in kwartfinale KNVB Beker, finale tegen PSV theoretisch mogelijk

door BadembaBarrie 125

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax is in de kwartfinale van de KNVB Beker gekoppeld aan Vitesse. De Amsterdammers wisten van de voren al zeker dat ze een thuiswedstrijd spelen. Mocht Ajax winnen, speelt het het in de halve finale een uitwedstrijd en weet het zeker dat het hoe dan ook PSV ontloopt.

Omdat er tijdens de vorige loting al bepaald was welke teams er bij een overwinning uit en thuis zouden spelen, wist Ajax donderdagavond na afloop van de zege op Excelsior Maassluis al zeker dat het ook in de kwartfinale in de Johan Cruijff ArenA zou aantreden. De wedstrijd tegen Vitesse zal op 8, 9 of 10 februari plaatsvinden.

Ook ditmaal is er door geloot naar de volgende ronde. Hierdoor weet Ajax dat het bij een overwinning op Vitesse een uitwedstrijd zal moeten spelen. Dat zal tegen de winnaar van het duel tussen RKC Waalwijk en AZ of het duel tussen NEC en Go Ahead Eagles zijn. Omdat de winnaar van het duel tussen PSV en NAC Breda eveneens een uitwedstrijd speelt in de halve finale, ontlopen de nummers één en twee van de Eredivisie elkaar minimaal tot aan de finale. Zodoende blijft een finale tussen Ajax en PSV theoretisch mogelijk.

Ajax en Vitesse beide langs amateurs

Ajax plaatste zich dus zoals gezegd voor de kwartfinale middels een 9-0 zege op de amateurs van Excelsior Maassluis. Vitesse speelde eveneens een thuiswedstrijd tegen amateurs, maar had een minder makkelijke avond. De Arnhemmers wonnen met 2-0.

Volledige loting kwartfinale KNVB Beker:

PSV - NAC Breda
RKC Waalwijk - AZ*
AJAX - Vitesse
NEC Nijmegen - Go Ahead Eagles*

*De winnaar van dit duel speelt in de halve finale een thuiswedstrijd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.