Ajax-supporters niet welkom bij uitduel met Olympique Marseille

door Roemer Smid 143

Ajax-supporters niet welkom bij uitduel met Olympique Marseille

door Roemer Smid 143

Laatst geüpdatet

Slecht nieuws voor de Ajax-supporters die wilden afreizen naar Frankrijk voor het uitduel met Olympique Marseille. De Amsterdamse club heeft namelijk donderdag van de lokale autoriteiten te horen gekregen dat er geen uitsupporters aanwezig mogen zijn bij de Europa League-wedstrijd, zo meldt Ajax via officiële kanalen.

Vanwege de hoge kans op verstoring van de openbare orde rondom de wedstrijd en het gegeven dat de terreurdreiging op het hoogste niveau ligt in Frankrijk, is er volgens de Prefecture niet genoeg politie aanwezig om het duel in goede banen te leiden.

'Vanaf woensdag 29 november 2023 om 12.00 uur tot en met vrijdag 1 december 2023 om 02.00 uur is het iedere persoon die beweert supporter van Ajax Amsterdam te zijn of zich als zodanig gedraagt, verboden het Orange Vélodrome-stadion te betreden en te circuleren of te parkeren op openbare wegen in het 1e, 2e, 6e, 7e en 8e arrondissement van de gemeente Marseille', aldus de noodverordening die is afgegeven.

Overwinteren in EL bijna onmogelijke opgave voor Ajax 

Op 30 november wordt er om 21.00 uur afgetrapt in het Stade Velódrome. Ajax staat met twee punten uit vier duels laatste in de Groep B. Zodoende zal het de uitwedstrijd in Marseille moeten winnen om kans te houden op overwintering in de Europa League. Voor de Amsterdammers lijkt het realistischer om te kijken naar de Conference League. De achterstand op AEK Athene, dat momenteel op de 3e plaats staat, is twee punten. Op de laatste speeldag ontvangt Ajax de Griekse club in eigen huis.

Wil jij in aanmerking komen voor free bets voor de interlands van Oranje? Bij Jack's Casino ben je aan het juiste adres!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.