Ajax strikt Jean-Paul de Jong als nieuwe trainer Ajax Onder 18

door Jesse ter Haar 101

Bron Ajax.nl

Ajax strikt Jean-Paul de Jong als nieuwe trainer Ajax Onder 18

door Jesse ter Haar 101

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een nieuwe trainer voor Ajax Onder 18 weten te strikken, zo maakt de club bekend via Ajax.nl. Jean-Paul de Jong volgt de onlangs vertrokken Dave Vos als eindverantwoordelijke van het vlaggenschip van de Ajax-opleiding.

Als zeventienjarige jeugdspeler kwam De Jong al in de opleiding van Ajax terecht. Hij is een generatiegenoot van namen als Frank en Ronald de Boer en Richard Witschge. Hij speelde er twee jaar, waarna hij via Duitsland bij FC Utrecht terechtkwam. Daar speelde hij samen met Erik ten Hag.

De oefenmeester reageert verheugd op zijn aanstelling. 'De jaren in de jeugdopleiding bij Ajax zijn heel waardevol geweest voor mijn carrière als speler en trainer. Het is dan ook mooi om nu terug te zijn in de rol van hoofdtrainer bij Ajax O18, om de huidige talenten weer een stap verder richting het eerste elftal te helpen.'

Saïd Ouaali, bij Ajax actief als hoofd jeugdopleiding, is blij de vacature weer ingevuld te hebben en is blij met De Jong als uitkomst. 'Jean-Paul heeft zelf in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld en heeft affiniteit met onze filosofie en werkwijze, dus ik weet zeker dat hij een waardevolle toevoeging zal zijn aan onze jeugdopleiding.'

De Jong kent tot op heden een nog bescheiden carrière als trainer. Hij begon in de jeugd van FC Utrecht, waarna hij aan de slag ging bij FC Eindhoven. Hierna werd hij onder Ten Hag assistent-trainer bij FC Utrecht, om het hierna zelf over te nemen. In 2018 vertrok hij er echter alweer, om in 2019 aan de slag te gaan bij Roda JC. Daar vertrok hij 26 wedstrijden later ook alweer.

Verwacht jij dat Ajax ook dit seizoen 'gewoon' kampioen wordt? Bekijk hier wat je ervoor terugkrijgt!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties