Ajax rondt komst van Pools talent Faberski (16) definitief af

door Thijs Zwagerman 92

Bron Ajax Showtime

Ajax rondt komst van Pools talent Faberski (16) definitief af

door Thijs Zwagerman 92

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de komst van Jan Faberski definitief afgerond. De Poolse creatieveling komt over van Jagiellonia en zal komend seizoen bij Ajax beginnen in de O17. De verwachting is dat Faberski op korte termijn gepresenteerd wordt in Amsterdam.

Ajax is al lange tijd gecharmeerd van Faberski. De behendige linkspoot werd in de voorbije jaren al meermaals uitgenodigd voor trainingsstages en was ook dit seizoen nog op De Toekomst actief. De Europese regelgeving schrijft echter voor dat een jeugdspeler pas een overstap naar het buitenland kan maken op het moment dat hij zestien jaar oud is. Dat is bij Faberski nu het geval, waardoor Ajax zijn komst graag definitief wilde maken.

Ook Faberski en zijn familie waren snel overtuigd. Zijn vader is als scout en jeugdtrainer bekend in de voetballerij en vindt, evenals Faberski zelf, de stap naar Ajax op dit moment het beste voor de talentvolle Pool. Faberski staat bekend als een creatieve aanvallende middenvelder, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan. De relatief kleine linkspoot heeft een goede techniek en beschikt over een uitstekende dribbel.

Details

Om Faberski in te lijven moest Ajax ook nog tot een akkoord met Jagiellonia komen. De Amsterdammers betalen Jagiellonia een flinke vergoeding en hebben een aantal bonussen in het vooruitzicht gesteld bij goede prestaties van Faberski. Hierbij moet gedacht worden aan zijn debuut in de Ajax-hoofdmacht, het aantal wedstrijden in Ajax 1 en eventuele prijzen die Faberski met Ajax zal winnen. Bovendien heeft Jagiellonia een doorverkooppercentage op een toekomstige transfer van Faberski bedongen. De jonge Pool tekent bij Ajax een contract tot medio 2025.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.