Ajax opent seizoen tegen NEC, 19 december Klassieker

door BartVeenstra 41

Bron Ajax Showtime

Ajax opent seizoen tegen NEC, 19 december Klassieker

door BartVeenstra 41

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax opent het Eredivisieseizoen op zaterdag 14 augustus met een thuiswedstrijd tegen promovendus NEC. De toppers tegen PSV, AZ Feyenoord worden in de eerste seizoenshelft gespeeld op respectievelijke 24 oktober, 12 december en 19 december.

Voor Ajax begint het seizoen officieel een week eerder met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Dit duel wordt in principe op zaterdag 7 augustus (20.00 uur) gespeeld. Mocht PSV zich niet plaatsen voor de derde kwalificatieronde van de Champions League, wordt het duel naar zondag 8 augustus (18.00 uur) verplaatst.

Op zaterdag 14 augustus begint voor Ajax de strijd om een nieuwe landstitel. Om 21.00 uur is dan het gepromoveerde NEC te gast in de Johan Cruijff ArenA. Op zondag 24 oktober speelt Ajax zijn eerste topper van het seizoen. Dan komt PSV op bezoek in Amsterdam.

Vlak voor de winterstop speelt Ajax nog twee toppers. Op zondag 12 december speelt Ajax in eigen huis tegen AZ, waarna op zondag 19 december de uitwedstrijd tegen Feyenoord wacht. Op donderdag 23 december speelt Ajax zijn laatste wedstrijd voor de winterstop: een thuisduel met Fortuna Sittard.

De eerste wedstrijd na de winterstop vindt plaats op zondag 16 januari. Dan gaat Ajax op bezoek bij FC Utrecht. Een week later wacht de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen PSV. In speelronde 27 wacht de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, terwijl Ajax in speelronde 32 op bezoek gaat bij AZ. Ajax sluit het seizoen, net als afgelopen jaargang, af met een uitduel bij Vitesse. De slotronde van de Eredivisie vindt plaats op zondag 15 mei.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties