Ajax 'op zijn zachtst gezegd niet blij' met spelen restant Groningen-uit op dinsdagmiddag

door Bart Veenstra 217

Bron Ajax Life

Ajax 'op zijn zachtst gezegd niet blij' met spelen restant Groningen-uit op dinsdagmiddag

door Bart Veenstra 217

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

Ajax zou totaal niet blij zijn met de nieuwe datum plus het nieuwe tijdstip voor het hervatten van de wedstrijd tegen FC Groningen. De wedstrijd, die zondag al na een kleine tien minuten werd gestaakt nadat er tot tweemaal aan toe rookbommen op het veld werd gegooid, wordt dinsdagmiddag om 15.00 uur uitgespeeld. Ajax kwam met andere voorstellen, maar deze werden afgewezen, zo meldt onder meer Ajax Life.

Op de website van de Supportersvereniging Ajax valt te lezen dat Ajax 'op zijn zachtst gezegd niet blij' is met de beslissing om het duel op dinsdagmiddag (15.00 uur) in te halen. De clubleiding van de Amsterdammers stelde eerst voor om het duel zondag zonder supporters uit te spelen. In dat geval hadden de spelers 'gewoon' in Groningen kunnen blijven, maar hier ging men niet mee akkoord.

Meerdere verzoeken Ajax werden afgewezen

Ajax stelde vervolgens voor om het duel op maandag uit te spelen. Zodoende hadden de spelers in elk geval in het hotel kunnen blijven, maar ook dit bleek niet mogelijk. Ajax heeft ook nog geprobeerd om de wedstrijd naar de dinsdagavond te krijgen, zodat de meeste supporters het restant buiten reguliere werktijden om op televisie kunnen kijken. Ook dat verzoek werd niet ingewilligd. Net als het verzoek om het duel op woensdag in te halen, zodat Ajax de tijd zou krijgen voor een normale voorbereiding.

Voor het verzetten van een wedstrijd in de Eredivisie heeft de KNVB toestemming nodig van de lokale driehoek. De burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie beslissen mee over het wanneer hervatten van de wedstrijd en zodoende vond men uiteindelijk in dinsdagmiddag 15.00 uur het meest geschikte moment.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.