Ajax Onder 18 zet Napoli overtuigend opzij en geeft Ajax 1 het goede voorbeeld

door Jesse ter Haar 303

Ajax Onder 18 heeft dinsdagmiddag goede zaken gedaan in de UEFA Youth League. De ploeg van trainer Frank Peereboom was de sterke ploeg en kwam al snel op voorsprong, maar een rode kaart maakte het weer een wedstrijd. Uiteindelijk hield Ajax knap stand, liep het uit tot 5-1 en gaven de jongelingen het goede voorbeeld aan Ajax 1, dat dinsdagavond tegen Napoli speelt.

FT | Ajax O18 - Napoli O19 (5-1)

Ajax kende een bliksemstart tegen de club uit Napels. In de achtste minuut was het Gabriël Misehouy die op aangeven van Jorrel Hato de 1-0 binnenschoot. Daarna was het in de dertiende minuut alweer raak voor de Amsterdammers. Jeppe Kjaer maakte de 2-0. Napoli kon geen grip op de Amsterdammers krijgen. Ajax zette goed druk en wist de bal goed in de ploeg te houden.

Uit het niets nam keeper Sten Kremers in de 33e minuut te lang de tijd bij een terugspeelbal. Landry Boni wist de bal te onderscheppen en dat was voor Kremers genoeg reden om aan de handrem te trekken. De keeper van Ajax kreeg hiermee een directe rode kaart en moest het veld verlaten. Voor hem in de plaats kwam reserve-keeper Paul Reverson. Doelpuntenmaker Jeppe Kjaer moest het veld verlaten. Napoli kreeg hiermee ook een penalty. Leonardo Rossi wist de penalty te benutten en scoorde de aansluitingstreffer. Echter was het Idumbo-Muzambo die na een snelle uitbraak de 3-1 maakte. Ajax hield deze voorsprong tot rust vast.

Het eerste gevaar van de tweede helft liet even op zich wachten. Het was voor Ajax tegenhouden vanwege het feit dat de ploeg met tien man was komen te staan. Na een uur voetballen probeerde Napoli het maar eens van afstand en dat werd een strak en zuiver schot. Reverson stond echter goed op te letten, ging gestrekt en tikte de bal uit zijn doel. Na de doelpoging volgde een periode waarin Ajax onder druk stond. In de 65ste minuut leken de Italianen vanaf net binnen het strafschopgebied uit te kunnen halen, maar Olivier Aertssen gooide zich ervoor en redde zijn ploeg.

Het was echter niet Napoli maar Ajax dat het eerste doelpunt na rust maakte. Ruim tien minuten voor tijd was het Idumbo-Muzambo die zijn directe tegenstander op snelheid passeerde en meteen afwerkte in de verre hoek. De man van twee doelpunten raakte bij het scoren wel geblesseerd en moest worden vervangen door Neal Viereck. Even later kreeg Ajax ook nog een penalty te nemen. Raphaël Sarfo werd neergelegd in de zestien van Napoli en de scheidsrechter wees naar de stip. Jaydon Banel ging achter de bal staan, bleef rustig en schoof raak voor de 5-1. Hierna was de wedstrijd gespeeld en dus wist Ajax O18 de punten in Amsterdam te houden.

Kremers; Hato, Milovanovic, Aertssen, Jermoumi; Vos (Chourak 67'), Misehouy (Kalokoh 67'), Agougil; Idumbo-Muzambo (Viereck 79'), Banel, Kjaer (Reverson).

Reverson, Sarfo, Chahid, Kalokoh, Van Bohemen, Viereck, Chourak.