Ajax O18 wint van PEC Zwolle O18 na doelpuntrijk duel

door Brent Tomassen 41

Ajax O18 heeft met ruime cijfers weten af te rekenen met de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. Op De Toekomst werd het 5-1 voor de ploeg van Frank Peereboom. Ook Ajax O16 wist te winnen. Op bezoek bij AZ O16 werd het 1-3. Ajax O17 speelde doelpuntloos gelijk bij FC Eindhoven en het gelijkspel tussen Utrecht O15 en Ajax O15 was een stuk doelpuntrijker: 5-5.

FT | Ajax O18 - PEC Zwolle O18 (5-1)

De eerste kans van de wedstrijd was voor PEC. Na balverlies van Olaf Gorter moest doelman Tommy Setford in actie komen. Hij kon de bal eenvoudig redden. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak. Neal Viereck kopte een goede voorzet vanaf links in de onderhoek.

In de 12e minuut kwam PEC weer tot een schotje, maar opnieuw had Setford geen moeite met het schot. Vijf minuten later dacht Ajax op een 2-0-voorsprong te komen. Yoram Boerhout werd de diepte in gestuurd en rondde de bal knap af, maar hij deed dat vanuit buitenspelpositie. Vlak daarna kreeg Viereck een gele kaart voor het onderbreken van een veelbelovende aanval.

In de 22e minuut kwam Ajax op fraaie wijze op een 2-0-voorsprong. Nassef Chourak stuurde Rico Speksnijder diep en kreeg de bal daarna op maat terug. Met zijn rechterbeen tekende Chourak in de korte hoek voor de 2-0. Ongeveer vijf minuten later kwam Ajax opnieuw tot een goede aanval. Speksnijder trok naar binnen nadat hij de bal van Gerald Alders kreeg. Hierna speelde hij David Kalokoh aan, maar laatstgenoemde schoot de bal hoog over.

Vijf minuten voor de rust kwam Ajax zelfs nog op 3-0. Speksnijder werd de diepte in gestuurd door Viereck en gaf opnieuw de assist. Speksnijder kapte af en legde de bal daarna op maat klaar voor Kalokoh. Kalokoh jaagde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard en zuiver in de kruising.

Na rust gingen de Amsterdammers vrolijk verder met aanvallen en dat leverde direct de 4-0 op. Chourak kon naar binnen komen en krulde de bal in de verre hoek binnen. De middenvelder leek er zin in te hebben, net als zijn teamgenoten Boerhout en Chahine van Bohemen, die de tweede helft aanvoerder was, nadat Viereck gewisseld werd in de rust. Uiteindelijk leverde een goede combinatie geen goal op.

Van Bohemen stuurde een paar minuten later speksnijder diep, die Kalokoh vond, maar een inzet van de linksbuiten werd door de Zwolle-doelman over de lat getikt. Vijf minuten hierna was Kalokoh wel betrokken bij een goal. Met een knappe pass uit de draai stuurde hij Boerhout de diepte in, waarna de spits koelbloedig de 5-0 binnenschoot,

Na 72 minuten leek Chourak zijn derde van de wedstrijd te maken, maar zijn doelpunt op aangeven van Speksnijder werd afgekeurd wegens buitenspel. Hierna leek de wedstrijd zonder echt opvallende momenten naar het einde te kruipen, maar in blessuretijd redde PEC Zwolle alsnog de eer via Christian Bos, tot frustratie van keeper Setford: 5-1.

Opstelling Ajax O18:

T. Setford; Voute (74' Oughcha), Gorter (Bijnoe 67'), Viereck (Henry 46'), Van Bohemen; Alders (Agougil 67'), Chourak, Chahid; Speksnijder, Boerhout, Kalokoh (74' Hamouchi).

Wissels Ajax O18:

Reverson, Bijnoe, Henry, Agougil, Oughcha, Hamouchi, Easmon.

Opstelling PEC Zwolle O18:

Reijnen; Bos, Ruward, De Ridder, Daal, El Morabit, Kuijpers, Owusu Nyamekye, Kroeze, Fichtinger, Assila.

Wissels PEC Zwolle O18:

Leembruggen, Van Selm, Hogewey, Eijsink, Papilaya, Mulder, Jonker.

Rode kaarten:

17' Kennynho Kasanwirjo (Ajax O15)

Denk jij dat Ajax zondag weet te winnen van Excelsior? Zet nu in en krijg 1,25 keer je inzet terug!