Ajax O18 krijgt in blessuretijd gelijkmaker om de oren op bezoek bij PSV O18

door Brent Tomassen 142

Bron AS

Ajax O18 krijgt in blessuretijd gelijkmaker om de oren op bezoek bij PSV O18

door Brent Tomassen 142

Bron AS

Laatst geüpdatet

Dit is het livetopic voor de wedstrijden van de Ajax-jeugd op zaterdag 4 november. Ajax O17 won op Sportpark de Toekomst met 8-0 van de leeftijdsgenoten van FC Eindhoven. Ajax O18 speelde op bezoek bij PSV O18 met 1-1 gelijk en Ajax O16 won op bezoek bij Vitesse O16 met 1-3 dankzij een hattrick van Hassan Ayyildiz.

FT | Ajax O17 - FC Eindhoven O17 (8-0)

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag op een zeer overtuigende manier afgerekend met de leeftijdsgenoten van FC Eindhoven. De Amsterdammers waren heer en meester op Sportpark de Toekomst en wonnen met 8-0. De doelpunten werden gemaakt door Emre Ünüvar (twee keer), Aaron Bouwman, Luuk Beekman, Mylo van der Lans, Bendeguz Kovacs (twee keer) en Elias Mechrouh.

In de eerste helft nam Ajax O17 meteen het initiatief en dit resulteerde in een snelle openingstreffer. Na elf minuten op de klok wist Ünüvar op schitterende wijze binnen te schieten na een voorzet van Haniël Pereira da Gama. Na verschillende kansen voor Ünüvar, Jinairo Johnson, Rayane Bounida en Lasse Abildgaard wist Bouwman vlak voor rust de score uit te breiden met een kopbal. Vlak voor het rustsignaal wist Beekman de ruststand op 3-0 te zetten uit een hoekschop van Bounida.

In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. In de 52ste minuut wist Ünüvar de vierde treffer te maken namens de Amsterdammers. Hij kreeg de bal vanaf de achterlijn op een meter afstand van de doelman over de grond met effect in het doel. Met ruim een uur op de klok wist aanvoerder Van der Lans ook te scoren. Hij besloot het vanaf dertig meter te proberen en zag zijn bal hard in het doel van de tegenstander vliegen.

In de slotfase liet invaller Kovacs zichzelf nadrukkelijk zien. Hij verving na ruim een uur Ünüvar in de spits en ruim tien minuten voor het eindsignaal zorgde hij voor de zesde treffer. Hij versierde zelf een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De spits besloot zelf de vrije trap te nemen en schoot hard binnen in de verre hoek. Een paar minuten later was Kovacs opnieuw trefzeker. Mechrouch gaf de bal voor en de Hongaar kwam goed voor zijn man en wist bij de eerste paal binnen te schieten. In de blessuretijd zorgde Mechrouh voor het slotakkoord met de 8-0. Hij onderschepte de bal en versnelde langs zijn tegenstander. Vanaf een meter of twinitig schoot hij hard en laag raak.

Opstelling Ajax O17:

Van der Velde; Beekman (55' Puljhun), Van der Lans, Bouwman, Pereira da Gama; Johnson (55' Enoh), Oldenstam (62' Messori), Steur; Abildgaard (55' Mechrouh), Ünüvar (62' Kovacs), Bounida (62' Joao da Silva).

Wissels Ajax O17:

El Hani, Puljhun, Enoh, Messori, Mechrouh, Joao da Silva, Kovacs.

Doelpunten:

1-0 Emre Ünüvar (11')
2-0 Aaron Bouwman (44')
3-0 Luuk Beekman (45+1')
4-0 Emre Ünüvar (52')
5-0 Mylo van der Lans (60')
6-0 Bendeguz Kovacs (80')
7-0 Bendeguz Kovacs (82')
8-0 Elias Mechrouch (90+3')

FT | PSV O18 - Ajax O18 (1-1)

Ajax O18 heeft een overwinning op bezoek bij PSV O18 in blessuretijd uit handen gegeven. In Eindhoven eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Skye Vink was de doelpuntenmaker aan Amsterdamse zijde met een fraai boogballetje.

In de openingsfase waren beide teams erg gewaagd aan elkaar. Er werden nog geen kansen gecreëerd totdat Vink oog-in-oog met de doelman werd gezet door een goede steekpass van Don-Angelo Konadu. De aanvallende middenvelder van dienst bleef ijskoud en lobde de bal over de keeper heen in het doel. In het restant van de eerste helft was Ajax O18 heer en meester in verdedigend opzicht, want de tegenstander wist nauwelijks kansen te creëeren.

Al snel in het tweede bedrijf kreeg Konadu een behoorlijk vrije kopkans na een voorzet van Vink, maar eerstgenoemde raakte de bal niet goed en kopte ruim naast. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de Amsterdammers, maar PSV O18 wist nog steeds geen grote kansen te creëeren. In de 64ste minuut werd er een speldenprik uitgedeeld, want een voorzet kwam via een Ajax-been voor een PSV’er terecht, maar de bal werd over het doel heen geschoten.

In de slotfase werd vervolgens weinig gecreëerd door de bezoekers. Hierdoor had PSV O18 tot op het laatst het gevoel dat er nog iets te halen viel. In de eerste minuut van de blessuretijd werd dit gevoel waarheid. Een speler van de thuisploeg kreeg de bal ietwat fortuinlijk mee en gaf voor of een vrijstaande medespeler: 1-1. Invaller Shedrach Ebite kon enkele minuten later Ajax O18 nog naar de overwinning schieten, maar de spits mistte de bal. Zodoende speelde Ajax O18 onnodig gelijk in Eindhoven.

Opstelling Ajax O18:

Reverson; Alders, Ugwu, Verschuren, Jetten; Verkuijl (60' Van de Pavert), Gorter, Vink (60' O'niel); Speksnijder (60' Wolff), Konadu (72' Ebite), Faberski (78' Janse).

Wissels Ajax O18:

Schreuder, Janse, Van de Pavert, Wolff, Ebite, O'niel.

Doelpunten:

0-1 Skye Vink (17')
1-1 PSV O18 (90+1')

Overige wedstrijden:

FT | Vitesse O16 - Ajax O16 (1-3)

Opstelling Ajax O16:

Nog niet bekend.

Wissels Ajax O16:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

0-1 Hassan Ayyildiz (6')
1-1 Vitesse O16 (32')
1-2 Hassan Ayyildiz (64')
1-3 Hassan Ayyildiz (70')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.