'Ajax meldt zich officieel bij Spurs voor winterse overname Bergwijn'

door BadembaBarrie 167

Bron De Telegraaf, Voetbal International

'Ajax meldt zich officieel bij Spurs voor winterse overname Bergwijn'

door BadembaBarrie 167

Bron De Telegraaf, Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zich officieel bij Tottenham Hotspur gemeld voor Steven Bergwijn. Dat melden zowel De Telegraaf als Voetbal International dinsdagavond laat. Onduidelijk is of het gaat om een poging tot koop of verhuur, maar beide media melden dat een mogelijk winters vertrek van David Neres een rol speelt.

De Telegraaf baseert zich naar eigen zeggen op bronnen binnen de Spurs. Over de interesse van Ajax in Bergwijn spelen al langer geruchten, maar de Amsterdammers lijken nu dus door te zetten. Marc Overmars zou de aanvaller naar verluidt graag in de winterstop al aan de selectie toe willen voegen.

Erik ten Hag liet zich eerder zeer op de vlakte over de mogelijke komst van de Bergwijn. 'We onderzoeken alles', waren alle woorden die de trainer van Ajax erover kwijt wilde. Achter de schermen lijkt er dus wel degelijk meer te spelen rond de aanvaller die nog tot medio 2025 onder contract staat in Londen.

Eerdere pogingen Bergwijn

De geruchten tussen Ajax en Bergwijn stammen al uit de zomer van 2019, toen de recordkampioen de aanvaller van destijds nog PSV wilde halen. De Eindhovenaren wilden destijds echter niet verkopen aan de concurrent en uiteindelijk vertrok Bergwijn een half jaar later naar Tottenham. In Londen komt hij echter dusdanig weinig aan de bak, dat Overmars heil ziet in een poging de Oranje international deze winter terug te halen naar de club waar Bergwijn een groot deel van zijn jeugdopleiding genoot.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties