The Times meldt interesse van Ajax om Bergwijn te huren

door Jesse ter Haar 53

Bron The Times

The Times meldt interesse van Ajax om Bergwijn te huren

door Jesse ter Haar 53

Bron The Times

Laatst geüpdatet

Ajax wil Steven Bergwijn huren van Tottenham Hotspur, zo schrijft The Times. Het nieuws volgt op het eerdere verhaal van De Telegraaf dat de Amsterdammers hun interesse in de international van Oranje kenbaar zouden hebben gemaakt.

Vooralsnog komt Bergwijn maar amper voor in de plannen van Spurs-manager Antonio Conte. De Italiaan houdt min of meer vast aan dezelfde elf namen en wisselt pas laat in de wedstrijden. Bergwijn kwam zodoende pas tot dertien speelminuten onder de nieuwe manager van de club. Blijven de speelminuten ook de komende tijd uit, dan zou Ajax weleens kunnen toeslaan.

Zodoende houdt Ajax de situatie van de buitenspeler nauwlettend in de gaten. Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, gaf in een eerder stadium al aan dat Ajax de interesse in hem kenbaar zou hebben gemaakt. 'Conte ziet het totaal niet in hem zitten', zei de verslaggever er toen. Nieuws over de kwestie verscheen hierna niet meer.

Wel liet Conte zich in de media uit over de te vervullen rol voor Bergwijn. Hij ziet in de rappe aanvaller een back-up voor topspits Harry Kane. Conte wil hem niet alles laten spelen om hem fris te houden en ziet Bergwijn als een ideale optie om hem te vervangen.

Desgevraagd ging ook Erik ten Hag in op de interesse van Ajax in Bergwijn. De oefenmeester bleef vaag in zijn antwoord, maar ontkende het niet. 'We onderzoeken alles', zei hij. 'Ik beloof nooit iemand een basisplaats, maar we willen meedoen in de top vijftien of twintig van Europa. Dan is het noodzakelijk om meer dan elf basisspelers te hebben.'

Scoort Haller het openingsdoelpunt tegen Sporting Portugal? Ontvang 4,50 keer je inzet!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties