Ajax legt zestienjarige Vink vast tot medio 2025

door Jesse ter Haar 62

Bron Ajax.nl

Ajax legt zestienjarige Vink vast tot medio 2025

door Jesse ter Haar 62

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Skye Vink gecontracteerd, zo brengt de club naar buiten via Ajax.nl. De zestienjarige aanvaller tekent een contract met een looptijd tot medio 2025 in Amsterdam. Zijn verbintenis gaat met terugwerkende kracht in op 1 december 2022.

Vink is de zoon van oud-Ajacied Marciano Vink, die tussen 1988 en 1993 een totaal van 139 wedstrijden in het eerste elftal van Ajax speelde. Hierna vertrok hij naar Genoa, maar een jaar later vertrok hij alweer uit Italië. Uiteindelijk kwam de voormalig Ajacied nog uit voor PSV, ADO Den Haag en Ajax Cape Town.

Het zijn stappen die zoon Skye nog moet gaan zetten. Dit seizoen laat hij zijn talent zien in de wedstrijden van Ajax Onder 18, al herstelt hij op dit moment nog van een blessure. Vink kwam in 2017 in de jeugdopleiding van Ajax terecht en loopt dus alweer enkele jaren rond in Amsterdam. Alvorens hij geblesseerd raakte, liet hij zich op een goede manier zien in het shirt van de club.

Ajax O18 in de Youth League

Komende woensdag neemt 'zijn' Ajax O18 het in het teken van de Youth League op tegen Sporting Portugal. Beide ploegen treffen elkaar om 13.00 uur in Portugal. Het jeugdteam reist, ondanks een blessure van Gabriël Misehouy, met een sterke selectie af naar Lissabon. Onder anderen Olivier Aertssen en Silvano Vos doen mee in de Europese ontmoeting.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.