Ajax legt talentvolle verdediger Bouwman vast tot medio 2027

door Jon van Dam 117

Bron Ajax.nl

Ajax legt talentvolle verdediger Bouwman vast tot medio 2027

door Jon van Dam 117

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft verdediger Aaron Bouwman (16) vastgelegd, zo laat de club donderdag weten via de officiële kanalen. De talentvolle Ajacied tekent een contract dat vanaf 1 juli 2024 ingaat. De verbintenis loopt tot medio 2027. Voor Bouwman is het zijn eerste contract in Amsterdam.

Bouwman, die het liefst als centrale verdediger speelt, maakte in 2018 de stap vanuit de jeugdopleiding van Koninklijke HFC naar de academie van Ajax. De geboren Haarlemmer was dit seizoen één van de sterkhouders van Ajax O17. Bouwman, die tevens jeugdinternational is, zal volgend jaar in de O19 van de Amsterdamse club komen te spelen.

Naast zijn sterke seizoen bij Ajax O17 maakte Bouwman ook minuten bij de O18. Als kers op de taart mocht hij op 26 april 2024 debuteren in het betaald voetbal. In de thuiswedstrijd van Jong Ajax tegen Roda JC kwam hij na 83 minuten in het veld voor Olaf Gorter.

Na zijn debuut bij Jong Ajax reageerde Bouwman verheugd. 'Bij de O18 zat ik twee keer op de bank zonder te spelen, nu sluit ik vrijdagavond aan bij Jong en maak ik mijn debuut. Dat is fantastisch, kan niet beter eigenlijk.' De verdediger was naar eigen zeggen niet onder de indruk van de situatie. 'Toen ik op het veld stapte was er geen spanning meer. Ik was trots op mezelf dat ik hier stond en dat ik mijn debuut mocht maken.'

Vos verwacht dat Bouwmans tijd wel gaat komen

Jong Ajax-trainer Dave Vos was destijds blij met het debuut van de jongeling en ziet in Bouwman een talent voor de toekomst. 'Ik vind dat hij de minuten die hij heeft gekregen, hartstikke goed heeft ingevuld. Het was niet heel makkelijk in de eindfase. Het was leuk en het past bij ons. Voor hem was het een mooi moment om eraan te ruiken. Zijn tijd gaat waarschijnlijk wel komen.'

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.