Ajax legt talent Yah (18) vast tot de zomer van 2022

door Jesse ter Haar 31

Ajax legt talent Yah (18) vast tot de zomer van 2022

door Jesse ter Haar 31

Laatst geüpdatet

Gibson Yah heeft zijn eerste contract bij Ajax getekend, zo is te lezen op Ajax.nl. De achttienjarige verdediger ligt in eerste instantie vast tot de zomer van 2022, maar er is een optie voor een extra seizoen opgenomen in de verbintenis.

Het is een welkome opsteker voor Yah, die ook als middenvelder uit de voeten kan. Hij ligt er immers al sinds augustus uit met een blessure. Zodoende kwam hij dit seizoen pas vier keer in actie in het rood-wit-rood van Ajax. Wel speelde hij in de voorbereiding op het seizoen nog mee met Ajax 1 tegen Leeds United.

De jeugdinternational maakt dit seizoen officieel deel uit van de selectie van Jong Ajax. Trainer John Heitinga deed in de eerste vier duels van het seizoen een beroep op hem, al speelde hij geen enkele de gehele wedstrijd. Eén van de vier keer, thuis tegen Excelsior, stond hij in de basis, maar dat zou achteraf gezien voorlopig zijn laatste duel geweest zijn.

Sinds 2014 bij Ajax

Yah maakt sinds 2014 deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. Hij kwam toen over van amateurclub DVC Buiksloot en doorliep vervolgens alle jeugdelftallen. De teller in Jong Ajax staat momenteel op elf duels, waarin hij nog geen doelpunt maakte en eveneens geen assist afleverde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties