Ajax-icoon Bennie Muller op 85-jarige leeftijd overleden

door NielsOpdam 152

Bron Ajax

Ajax-icoon Bennie Muller op 85-jarige leeftijd overleden

door NielsOpdam 152

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax-icoon Bennie Muller is op 85-jarige leeftijd overleden, zo meldt de Amsterdamse club woensdagavond op de clubwebsite. De Amsterdammer speelde tussen 1958 en 1970 bij Ajax en kwam tot 426 officiële wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij 36 keer scoorde.

Muller won diverse prijzen bij Ajax, onder meer vijf landstitels. Daarnaast won de middenvelder drie keer de KNVB Beker. In 1962 pakte Muller met Ajax ook de Intertotobeker, de eerste Europese prijs in de clubhistorie. Tussen 1960 en 1968 speelde de Amsterdammer ook 43 wedstrijden voor het Nederlands elftal. Muller scoorde twee keer in Oranje.

In zijn laatste seizoen speelde Muller met Ajax de Europacup I-finale tegen AC Milan. Het elftal van Rinus Michels verloor die wedstrijd met 4-1. Na de nederlaag in de finale besloot Michels het eerste elftal te verjongen. Hierdoor moest Muller plaatsmaken voor jonge spelers, zoals bijvoorbeeld Nico Rijnders en Johan Neeskens. Daardoor heeft Muller de Europa Cup I niet gewonnen met Ajax.

Muller was een echte Ajacied en hield van de club. Jaren na zijn spelerscarrière sprak de oud-middenvelder over zijn gloriejaren in de jaren zestig. 'Die tijd is omgevlogen. Het ging zo snel voorbij; het was net een film. Als ik er nu op terug kijk denk ik: Goh, had ik er maar nóg meer van genoten', vertelde Muller in gesprek met Ajax TV.

'Muller een van pijlers onder grote succes van het Gouden Ajax'

'Bennie Muller won met zijn club weliswaar niet de belangrijkste Europa Cup, maar hij zal worden herinnerd als een van pijlers onder het grote succes van het Gouden Ajax. Bennie Muller bezet met zijn 426 officiële duels de eervolle zevende plek in Ajax' Club van 100. Hij was een echte Ajacied', schrijft Ajax op de clubwebsite. Komend weekend wordt er 'op passende wijze stilgestaan' bij het overlijden van Muller.

Ajax Showtime wenst de nabestaanden van Muller enorm veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.