Ajax huurt Patrickson Delgado, middenvelder sluit aan bij Jong Ajax

door Bauke van Elk 62

Bron Ajax.nl

Ajax huurt Patrickson Delgado, middenvelder sluit aan bij Jong Ajax

door Bauke van Elk 62

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft vrijdag een overeenstemming bereikt met het Ecuadoraanse Independiente del Valle over de huurtransfer van Patrickson Delgado. Zo maakt de club bekend via de clubkanalen.

De 18-jarige uit Ecuador afkomstige middenvelder wordt gehuurd tot 30 juni 2023. Ajax heeft tevens een optie tot koop bedongen, maar over de hoogte van deze optie is niks bekend. De middenvelder heeft nog geen officiële wedstrijd gespeeld bij Independiente del Valle, dus waarschijnlijk zal de prijs niet hoog uitvallen.

Patrickson Luiggy Delgado Villa, die onder de naam Delgado voetbalt, werd op 17 oktober 2003 geboren in Ibarra, Ecuador. Hij sluit na zijn overgang aan bij de selectie van Jong Ajax. Het is onduidelijk wanneer hij zijn debuut zal maken in het shirt van Jong Ajax

Scouting in Zuid-Amerika

De 18-jarige middenvelder lijkt te zijn gescout door de aanwezige scouts van Ajax in Zuid-Amerika. De laatste jaren haalde Ajax meerdere talentvolle spelers uit het continent naar Amsterdam. Een Ecuadoraan kwam de laatste jaren niet voort uit het scoutingsapparaat.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.