Ajax en vele andere clubs keren zich wederom tegen de Super League

door Bart Veenstra 65

Bron Voetbal International

Ajax en vele andere clubs keren zich wederom tegen de Super League

door Bart Veenstra 65

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Het Europese voetbal is nog altijd tegen de komst van een Super League, zo meldt Voetbal International. Die boodschap draagt de UEFA dinsdag uit na een gesprek in het Zwitserse Nyon waar verschillende functionarissen van Europese clubs bij aanwezig waren.

Het gesprek vond plaats met A22 Sports Management-directeur Bernd Reichart. Dit bedrijf staat achter de komst van een Super League. Reichart beweerde geen clubs te vertegenwoordigen die de Super League steunen. Op dit moment zijn Real Madrid, FC Barcelona en Juventus nog altijd voorstander van de nieuwe elitecompetitie, al is de rest van de voetballerij juist tegen de komst van de Super League.

Veel aanwezigen bij vergadering in Zwitserland

Bij het gesprek in Nyon was onder meer Ajax-directeur Edwin van der Sar aanwezig. Hij is naast beleidsbepaler van Ajax ook vicevoorzitter van de European Club Association. Ook UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, La Liga-voorzitter Javier Tebas en Serie A-voorzitter Luigi De Siervo aanwezig.

Naast Ajax waren ook Anderlecht, AS Roma, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid, Bayern München, Benfica, Borussia Dortmund, HJK Helsinki en Legia Warschau vertegenwoordigd. Vanwege een geplande vergadering konden de clubs uit de Premier League niet aanschuiven. Spelersvakbond FIFPRO en vertegenwoordigers van Europese supportersclubs waren wel aanwezig in Nyon.

De vertegenwoordigers hebben samen benadrukt dat de weerstand voor de Super League nog even overweldigend is als in april 2021. 'De UEFA en alle deelnemende stakeholders hebben opnieuw unaniem het fundament waarop projecten als de ESL zijn gebouwd afgekeurd.'

A22 Sports Management ontkende dinsdag de drie clubs te vertegenwoordigen die de Super League nog steunen. Daarmee zorgde het voor 'verbazing' bij de aanwezige stakeholders, zo merkte de UEFA op.

Denk jij dat Ajax de koppositie weer pakt tegen Vitesse door met 3-0 te winnen? Zet in en verdien 8,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.