'Ajax en Sneijder in gesprek over rol in technische staf van Steijn'

door Jesse ter Haar 1003

Bron De Telegraaf

'Ajax en Sneijder in gesprek over rol in technische staf van Steijn'

door Jesse ter Haar 1003

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax en Wesley Sneijder zijn in gesprek over een mogelijke functie voor de oud-Ajacied, zo schrijft De Telegraaf. Sven Mislintat zou namens de club al meerdere gesprekken hebben gevoerd met de voormalig topvoetballer. De inzet: een rol in de technische staf van Maurice Steijn.

In een eerder stadium zou de nieuwe oefenmeester van de club Sneijder ook al naar Sparta Rotterdam hebben willen halen. Toen ging het feest niet door, maar Steijn en Mislintat hopen dus op een herkansing. 'Bronnen rondom de voormalig speler van onder meer Ajax, Real Madrid, Internazionale en Oranje benadrukken dat er nog geen akkoord is en er nog moet worden gesproken over de precieze invulling', zo wordt geschreven. Vanwege het recente overlijden van de moeder van Sneijder moeten die gesprekken nog plaatsvinden.

Enkele jaren geleden waagde Sneijder een poging om de trainersopleiding van de KNVB te volgen, maar hier stopte hij algauw mee. 'Mijn wens was een stukje maatwerk. Meer begeleiding richting het managen van een team. Dat paste niet in het beeld van de KNVB en dan wordt het heel lastig samenwerken. Helaas is er dus voor nu afscheid genomen', legde de oud-Ajacied toen uit. Mogelijk kan hij met een functie in de technische staf van Ajax zijn trainerscarrière een nieuwe impuls geven.

Sneijder wil Ajax helpen

Na een teleurstellend seizoen staat Ajax een ware wederopbouw te wachten. Recent vertrokken Jurriën Timber en Dusan Tadic al en dus moeten er vervangers worden aangetrokken. Sneijder gaf in een eerder stadium aan graag onderdeel uit te willen maken van de wederopbouw van de Amsterdammers. Hij liet weten te hopen dat het snel weer de goede kant opgaat met de club, waarbij hij aangaf: 'Ik was er graag onderdeel van geweest, met mensen om me heen die veel zouden kunnen betekenen.'

In hetzelfde interview kwam de recordinternational van het Nederlands elftal te spreken over zijn gevoel bij de club Ajax. In het verleden is hij vaak neergezet als supporter van FC Utrecht, maar dat spreekt hij tegen. 'Ajax is natuurlijk mijn club, ondanks dat veel mensen denken dat het niet zo is. Ik heb mijn hele jeugdopleiding bij Ajax doorgemaakt, ben daar groot worden en uiteindelijk ook compleet geworden als voetballer. Als je kijkt naar clubs in Nederland, is Ajax altijd mijn club.'

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Poll: Hoop jij dat Wesley Sneijder in dienst treedt bij Ajax?
0%
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.