Ajax bevestigt vertrek Tagliafico naar Olympique Lyon

door Gino Haverkamp 222

Ajax bevestigt vertrek Tagliafico naar Olympique Lyon

door Gino Haverkamp 222

Laatst geüpdatet

Nicolás Tagliafico is geen speler van Ajax meer. De Amsterdamse club bevestigt via de officiële kanalen dat het een akkoord heeft bereikt met Olympique Lyon over een transfer van de Argentijn naar Frankrijk. Daarmee komt er na 4,5 jaar een einde aan de periode van Tagliafico in Amsterdam.

Tagliafico tekent een contract dat hem tot de zomer van 2025 aan Olympique Lyon verbindt, zo melden de Fransen op de clubwebsite. Ajax ontvangt 4,2 miljoen euro van de club. De Amsterdammers melden dat bedrag niet, Olympique Lyon echter wel.

De geruchten over een overgang van de Argentijn naar Frankrijk waren er al langer. Tagliafico was bij Ajax niet zeker meer van een basisplaats, nadat hij die het vorige seizoen al was kwijtgeraakt. Met de komst van Owen Wijndal werd zijn perspectief nog minder goed. Zodoende koos Tagliafico eieren voor zijn geld en zette hij in op een transfer, die dus tot stand is gekomen.

Bij Olympique Lyon komt Tagliafico iemand met een Ajax-verleden tegen: coach Peter Bosz. Gedurende het seizoen 2016/17 was hij trainer van Ajax, waar hij de finale van de Europa League mee bereikte. De twee ontliepen elkaar trouwens net. Tagliafico arriveerde een half jaar na Bosz' vertrek in Amsterdam.

Publiekslieveling sluit Ajax-boek

Met Tagliafico ziet Ajax een erg populaire speler vertrekken. In de winterstop van het seizoen 2017/18 kwam de linksback voor enkele miljoenen euro's over vanuit Argentinië en wist hij met zijn strijdlust, maar zeker ook met zijn prestaties op de velden, de harten van het publiek te veroveren. Met regelmaat scandeerde het publiek in de Johan Cruijff ArenA zijn naam, zeker toen hij vorig seizoen vooral op de bank zat.

In 4,5 jaar Ajax kwam Tagliafico in totaal tot 169 wedstrijden. Daarin was hij goed voor zestien goals en 23 assists. Zijn felheid is ook terug te zien in de statistieken, getuige de 38 gele kaarten en drie rode kaarten die de 29-jarige verdediger pakte door de jaren heen.

Ajax is bij de bookmakers nog altijd de grote favoriet om ook komend seizoen kampioen van de Eredivisie te worden!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.