Ajax bevestigt: Jay Gorter officieel Ajacied

door Gino Haverkamp 25

Bron Ajax

Ajax bevestigt: Jay Gorter officieel Ajacied

door Gino Haverkamp 25

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Jay Gorter is officieel speler van Ajax. De club maakt via de officiële kanalen bekend dat de doelman Go Ahead Eagles verruilt voor een avontuur in Amsterdam. De 21-jarige Gorter tekent een contract dat afloopt in juni 2025.

Zodoende is Gorter, mits hij niet tussentijds vertrekt, in ieder geval voor vier seizoenen Ajacied. De doelman komt over van Go Ahead Eagles, de club waarmee hij vorig seizoen promotie naar de Eredivisie afdwong. Het gemoeide transferbedrag is niet bekend. De meest recente geruchten spreken over een transfersom van zo'n één miljoen euro, inclusief bepaalde bonussen.

Gorter, die tussen 2010 en 2014 al in de jeugd van Ajax speelde en ook even bij AZ zat, maakte vorig seizoen veel indruk in Deventer. In 37 competitiewedstrijden hield hij 25 keer zijn doelschoon, iets wat een Nederlands record is. Het oude record stamt uit het seizoen 1970/71, toen Tonny van Leeuwen in 23 duels geen tegendoelpunt kreeg. Precies vijftig jaar later verbeterde Gorter, nu Ajacied, hem.

Denk jij dat Memphis namens Oranje een penalty scoort tegen Oekraïne? Zet in en krijg 4,70 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.