Ajax begint met vijf verdedigers aan kraker tegen AZ; Berghuis ontbreekt in selectie

door Cristian de Jong 194

Bron AS

Ajax begint met vijf verdedigers aan kraker tegen AZ; Berghuis ontbreekt in selectie

door Cristian de Jong 194

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax begint met vijf verdedigers op bezoek bij AZ. Ajax, al het hele seizoen defensief kwetsbaar, hoopt met de wisseling in de formatie verdedigend sterker voor de dag te komen. Devyne Rensch schuift zodoende door naar het centrale hart van de defensie, waardoor Anton Gaaei op de rechtervleugel begint.

Onder de lat begint zoals verwacht Diant Ramaj. De Ajax-goalie was donderdag tegen FK Bodø/Glimt van enorm belang met een aantal fraaie reddingen. Voor zijn neus dus een ietwat andere defensie. Gaaei zal dus beginnen aan de rechtervleugel. Het centrale trio bestaat zondag uit Rensch, Josip Šutalo en Jorrel Hato. Borna Sosa neemt de linkervleugel op zich.

Op het middenveld is er wederom plek voor Branco van den Boomen. De van een blessure terugkerende spelmaker speelde donderdag in Noorwegen de volledige 120 minuten en zal tegen AZ ook de nodige speeltijd krijgen. Kenneth Taylor, nog invaller tegen Bodø/Glimt, begint eveneens op het middenveld. Benjamin Tahirović maakt het trio compleet. Jordan Henderson staat dus niet in de basis, maar is wel terug te vinden op de reservebank.

In de voorhoede van de Amsterdammers is Brian Brobbey weer fit genoeg om in de basis te beginnen. Tegen Bodø/Glimt viel de centrumspits nog uit met een blessure, waardoor Chuba Akpom al een vroege invalbeurt kreeg. De Engelsman zal zondag weer vanaf de bank starten. Naast Brobbey is de naam van Kristian Hlynsson te vinden. De jonge IJslander lijkt een meer aanvallend ingestelde rol te krijgen van trainer John van 't Schip. Steven Berghuis ontbreekt in de selectie van de Amsterdammers.

Opstelling Ajax:

Ramaj; Gaaei, Rensch, Šutalo, Hato, Sosa; Van den Boomen, Tahirovic, Taylor; Hlynsson, Brobbey.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.