Ajax begint met tandem Brobbey-Tadić aan bekerfinale tegen PSV

door Gino Haverkamp 224

Ajax begint met tandem Brobbey-Tadić aan bekerfinale tegen PSV

door Gino Haverkamp 224

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey begint de finale van de KNVB Beker als spits. Trainer John Heitinga denkt met hem en Dušan Tadić als nummer 10 het ideale tandem dat PSV moet bestrijden op het veld te brengen. Verder houdt de coach vast aan vertrouwde namen.

De verrassende posities van Brobbey en Tadić komen onder meer door de schorsing van Kenneth Taylor, die in de halve finale-wedstrijd tegen Feyenoord twee gele kaarten kreeg. Hij mist de finale zodoende en ziet zijn plek op het middenveld overgenomen worden door Tadić, die vergezeld wordt door Florian Grillitsch en Davy Klaassen.

Achterin keert Edson Álvarez terug van een schorsing die hem de ontmoeting met PSV van vorige week deed missen. Hij neemt plaats als centrale verdediger aan de linkerkant, terwijl Jurriën Timber naast hem staat. Jorrel Hato en Jorge Sánchez zijn de backs van dienst.

Brobbey op zijn beurt wordt vergezeld door Steven Bergwijn en Steven Berghuis als flankspelers. Verder valt op dat Devyne Rensch op de reservebank zit, waardoor hij dus fit genoeg is om in ieder geval als invaller te kunnen voetballen. Mohammed Kudus is er niet bij. Hij raakte in de halve finale-strijd geblesseerd.

Opstelling Ajax

Rulli, Sánchez, Timber, Álvarez, Hato; Grillistsch, Klaassen, Tadic; Berghuis, Bergwijn; Brobbey.

Denk jij dat Ajax zondag de bekerfinale wint van PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.