Ajax begint in het vertrouwde 4-3-3-systeem aan competitiewedstrijd tegen Excelsior

door Robin Ridder 67

Bron AS

Ajax begint in het vertrouwde 4-3-3-systeem aan competitiewedstrijd tegen Excelsior

door Robin Ridder 67

Bron AS

Laatst geüpdatet

John van 't Schip Ajax begint de competitiewedstrijd tegen Excelsior in het vertrouwde 4-3-3 systeem. Verder zien we geen grote verrassingen in de opstelling. Tussen de palen is er weer plek voor Gerónimo Rulli. Op het middenveld is er weer plek voor Benjamin Tahirović, die Branco van den Boomen vervangt.

Door de blessure van Diant Ramaj is er weer plek voor Rulli. De Argentijn maakte zijn rentree tegen Feyenoord en ook tegen FC Twente speelde de doelman. In de competitiewedstrijd tegen Excelsior is Rulli weer het gezicht tussen de palen.

Achterin zien we weer de vertrouwde gezichten. Devyne Rensch begint vanaf de rechtsbackpositie en Josip Šutalo heeft een plek in het hart van de verdediging verdiend. Naast de Kroaat staat Ahmetcan Kaplan. Jorrel Hato start als linksback. Tegen FC Twente werd er nog gekozen voor vijf verdedigers. Hierdoor fungeerde Kenneth Taylor als linksback.

Tegen Excelsior voert Van 't Schip een aantal wijzigingen door op het middenveld ten opzichte van de laatste wedstrijd. Kenneth Taylor staat weer op het middenveld en ook Tahirović mag weer vanaf de start beginnen. Tegen FC Twente liep het de tweede helft beter met Taylor op het middenveld. Dit lijkt de keuze van Van 't Schip te hebben beïnvloed voor woensdagavond. Henderson leek weer fit, maar zit niet bij de selectie woensdagavond.

Voorin zien we weer dezelfde namen als tegen FC Twente. Mika Godts mag weer voor dreiging zorgen vanaf de rechterkant. De jonge Belg maakt indruk na zijn debuut in Ajax 1 en is niet meer uit de basis te denken onder Van 't Schip. Steven Bergwijn begint ook vanaf de start in het duel met Excelsior. De spitspositie is eigenlijk het hele seizoen al geen punt van discussie. De topscorer van Ajax, Brian Brobbey, zal ook woensdagavond aan de aftrap verschijnen.

Volledige opstelling Ajax

Rulli; Rensch, Šutalo, Kaplan, Hato; Tahirovic, Mannsverk, Taylor; Godts, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.