Ajax B1 na spannend slot naar halve finale FC

door SJvanveen 99

Ajax heeft in de slotfase van het duel met Arsenal (1-2 verlies) de halve finale veiliggesteld. Sven Botman was de gelukkige.

Ajax B1 begon als nummer twee in de poule aan het duel met Arsenal. De jongelingen hadden alles in eigen hand, maar gaven dat in de eerste helft uit handen. Hoewel de eerste tien minuten gelijk op gingen en vervolgens met name Martijn Kaars kansen had om te scoren, kwam Arsenal in de eerste helft op voorsprong.

Defensief schutteren en onnodig uitkomen van Nigel Bouman zorgde ervoor dat Smith Rowe de Londenaren op 0-1 zette. Ajax bakte er niet veel van en dat veranderde in de tweede helft helaas niet. Frank Peereboom bracht Castillo, Redan en Antonucci, maar Arsenal scoorde al gauw de 0-2.

Ajax probeerde het wel, maar kwam niet tot heel veel gevaar. Redan schoot vlak voor tijd van dichtbij nog over, Lang op de keeper maar in de slotfase was het eindelijk raak. Sven Botman knikte in de laatste minuut binnen. Door die goal compenseerde Ajax de vier goals van Right to Dream in het duel met Salzburg en gaan ze door naar de halve finale, waar Ajax Anderlecht treft.

Opstelling Ajax B1:
Bouman; Ter Heide (Castillo), Hoogenhout, Kramer, Bakker (Botman); Van der Linde, Lang, El Azrak (Antonucci); Nunnely, Kaars, Lopez (Redan).

Wissels Ajax B1:
Te Duits, Castillo, Ekkelenkamp, Antonucci, Botman, Owusu, Redan.

Opstelling Arsenal O17:
Virginia, Tella, Burton, Olowu, Smith Rowe, Coyle, Tormey, Amaechi, Thompson, McGuinness, Olayinka.

Wissels Arsenal O17:
Benson, Omole, Dragomir, Nketiah, Willock, Barden, Beckford.

23' Smith Rowe (0-1)
33' Amaechi (0-2)
60' Botman (1-2)