Abrupt einde trainingskamp: Oefenwedstrijd afgelast wegens coronagevallen Ajax

door Gino Haverkamp 637

Abrupt einde trainingskamp: Oefenwedstrijd afgelast wegens coronagevallen Ajax

door Gino Haverkamp 637

Laatst geüpdatet

Het oefenduel tussen Ajax en Eintracht Frankfurt gaat niet door, zo meldt Ajax. De Amsterdammers kampen met enkele coronagevallen, waardoor de wedstrijd niet door kan gaan. Daarmee komt er ook een abrupt einde aan het trainingskamp in Oostenrijk.

Naar verluidt hebben drie spelers corona, waardoor de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt als te risicovol wordt beschouwd. Na overleg tussen beide clubs is het duel dan ook afgelast. Beide teams zouden zaterdagmiddag om 15.00 uur aan de aftrap staan voor de afsluiting van het trainingskamp. Wie de spelers met corona zijn, is nog niet bekend.

Die afsluiting is dus eerder, want zaterdag vliegt de Ajax-delegatie terug naar Nederland. De drie spelers met corona zijn met zijn drieën per auto naar Nederland vertrokken, los van de andere voetballers. Daar gaan ze in thuisquarantaine. Tijdens de winterstop van het seizoen 2021/22 werden spelers met corona wel teruggevlogen naar Nederland, zij het apart van de anderen, en dat kon op veel kritiek rekenen.

Afgelasting hard gelag voor puzzelende Schreuder

Of Ajax komende week de oefenwedstrijd gaat inhalen, is onbekend. Dinsdagavond staat wel het benefietduel met Sjachtar Donetsk op het programma. Zaterdagavond, volgende week, staat het duel om de Johan Cruijff Schaal al op het programma. PSV is de tegenstander van dienst.

Coach Alfred Schreuder zou graag nog wat spelers in actie willen zien alvorens het echte werk begint. Zo hebben aankopen Brian Brobbey en Calvin Bassey nog geen oefenwedstrijd gespeeld en is vaste waarde Jurriën Timber nog niet fit genoeg geweest om minuten te maken. Waarschijnlijk komen ze dinsdag wel in actie.

Ajax is bij de bookmakers nog altijd de grote favoriet om ook komend seizoen kampioen van de Eredivisie te worden!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.