Wereldgoal Spitse leidt ruime zege Ajax Vrouwen op Excelsior in

door Brent Tomassen 18

De Ajax Vrouwen hebben bij de herstart van de Azerion Vrouwen Eredivisie simpel weten af te rekenen met Excelsior. Op Sportpark de Toekomst won de ploeg van Suzanne Bakker met 6-1, nadat het bij rust al met 4-0 voorstond.

De Amsterdammers begonnen overtuigend aan het duel en kregen in de openingsfase al een aantal grote kansen op de eerste treffer van de middag. Na een klein kwartier opende aanvoerder Sherida Spitse de score met een prachtig doelpunt. Net over de middenlijn kreeg Spitse de bal en de Nederlands recordinternational schoot de bal vanuit de middencirkel in het Excelsiordoel.

Het bleek de opmaat voor nog meer treffers, want een minuut later mocht Chasity Grant aanleggen voor de 2-0 na goed werk van Lily Yohannes. Voor rust wisten ook Bente Jansen, bij afwezigheid van topscorer Romée Leuchter de spits van dienst, en Yohannes doel te treffen. Zodoende kon de thuisploeg met een ruime voorsprong gaan rusten.

De tweede helft begon minder voor de Ajax Vrouwen. Al binnen een minuut kopte een Kimberley Smit raak uit een corner namens de Rotterdammers. De Ajax Vrouwen leken na rust een stuk minder geconcentreerd dan voor de pauze, maar toch werd de score na de tegentreffer verder uitgebouwd via opnieuw Grant en invalster Danique Tolhoek. Met de 6-1 zege reizen de Ajacieden met een goed gevoel af naar Frankrijk voor het Champions Leagueduel met de vrouwen van Paris Saint-Germain.