Weet Ajax met minstens twee of drie doelpunten verschil te winnen van NEC? (Ad)

door Jesse ter Haar 49

Bron AS

Weet Ajax met minstens twee of drie doelpunten verschil te winnen van NEC? (Ad)

door Jesse ter Haar 49

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax moet zaterdag de volgende stap zetten richting de titel in de Eredivisie. NEC komt op bezoek in de Johan Cruijff ArenA en dat mag voor de ploeg van Erik ten Hag geen bananenschil vormen. De bookmakers denken er overigens net zo over, want Ajax is veruit de favoriet.

NEC is de nummer tien van de Eredivisie en die prestatie is voor een promovendus behoorlijk te noemen. Toch levert een ‘normale’ zege van Ajax je niet al te veel op: 1,25. Wanneer je durft in te zetten op een zege met minstens twee doelpunten verschil echter, verschuift het al de gunstige kant op. Een dergelijke zege levert je 1,60 keer je inzet op. Ben je een echte waaghals of heb je simpelweg veel vertrouwen in Ajax? Een zege met drie doelpunten verschil of meer brengt een quotering van 2,55 met zich mee.

We puzzelen nog even verder, want er zijn tal van manieren om voor een zege van Ajax te gaan. Wat te denken van een zege zonder een tegendoelpunt? Het is even geleden dat de Amsterdammers de nul hielden, maar elke keer dat het niet lukt, komt het dichterbij. Slaagt de ploeg erin tegen NEC? Dan kun je 2,23 keer je inzet terug verdienen. Weet Ajax in beide helften meer te scoren dan de Nijmegenaren, dan kun je zelfs een factor van 2,45 verwachten.

Tot slot kijken we naar de mogelijke doelpuntenmakers van zaterdag. Het is interessant om het vergrootglas op Sébastien Haller te leggen. De spits werd gepasseerd in de bekerfinale tegen PSV en dus zal hij gebrand zijn om zijn kwaliteiten te tonen. Scoort hij tegen NEC? Dan krijg je 1,72 keer je inzet terug. Weet Ajax’ goudhaantje Dusan Tadic het net te vinden? Dan kom je zelfs in aanmerking voor een quotering van 2,02.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.