Wat zijn de opties om schorsing Rensch op te vangen? | Ajax Showtime

Wat zijn de opties om schorsing Rensch op te vangen?

door BartVeenstra 64

Bron Ajax Showtime

Wat zijn de opties om schorsing Rensch op te vangen?

door BartVeenstra 64

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft een belangrijke keuze te maken in hoe hij de schorsing van Devyne Rensch wil opvangen. De trainer van de Amsterdamse club heeft in principe drie opties om Rensch te vervangen.

Optie 1: Klaiber in plaats van Rensch

Een optie zou kunnen zijn om Sean Klaiber op te stellen in plaats van Rensch. In dat geval wisselt Ten Hag een rechtsback voor een rechtsback. Klaiber was vorige week in het heenduel met AS Roma al invaller voor Rensch en om die reden zou het wellicht ook logisch zijn om Klaiber nu vanaf de start te laten beginnen.

Een groot voordeel aan het wisselen van een rechtsback voor een rechtsback is dat Ten Hag verder niet hoeft te schuiven met zijn spelers. De trainer kan de andere spelers uit het basiselftal van vorige week laten staan.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Klaiber, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch, Klaassen; Antony, Tadić, Neres.

Optie 2: Schuurs in plaats van Rensch, Timber naar rechtsback

Een tweede optie zou kunnen zijn om Perr Schuurs in te brengen voor Rensch. In dat geval zou Schuurs rechts centraal achterin bij Ajax komen te spelen, waardoor Jurriën Timber als rechtsback komt te spelen. In dat geval hoeft Ten Hag niet heel veel te wijzigen en bovendien heeft Timber eerder dit seizoen al bewezen goed uit de voeten te kunnen als rechtsback.

De vraag is wel hoe fit Schuurs is. De rechtsback stond de afgelopen duels aan de kant met een blessure aan zijn knie. De Limburger is fit verklaard om mee te reizen naar Rome, maar of hij ook daadwerkelijk fit genoeg is om in de basis te beginnen, valt nog te bezien.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Timber, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch, Klaassen; Antony, Tadić, Neres.

Optie 3: Kudus in plaats van Rensch, andere posities Álvarez, Klaassen en Timber

Een derde optie zou kunnen zijn om Mohammed Kudus op te stellen in plaats van Rensch. Kudus zal dan op het middenveld plaatsnemen, terwijl Ten Hag flink zal moeten schuiven met zijn spelers. Zo zal Timber als rechtsback gaan spelen, zakt Álvarez een linie naar achteren en zal Klaassen mogelijk in een controlerende rol op het middenveld gaan spelen.

De vraag is of Ten Hag zich aan deze formatie wil wagen. De trainer houdt met Álvarez graag een slot op de deur op het middenveld, zeker in Europa, en bovendien is Ten Hag zeer te spreken over de rol van Klaassen als nummer tien. Het zou ook kunnen dat Kudus als controlerende middenvelder speelt, waardoor Klaassen 'gewoon' op tien kan blijven staan.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Timber, Álvarez, Martínez, Tagliafico; Klaassen, Gravenberch, Kudus; Antony, Tadić, Neres.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties