Warmerdam gaat voor debuut: 'Eerst zorgen dat ik in Jong Ajax de beste word'

door Melle Goekoop 2

Bron Ajax TV

Warmerdam gaat voor debuut: 'Eerst zorgen dat ik in Jong Ajax de beste word'

door Melle Goekoop 2

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Donny Warmerdam is trots op zijn ontwikkeling bij Ajax. De negentienjarige middenvelder annex verdediger vertelt in gesprek met Ajax TV over hoe hij de speler van nu is geworden en wat hij nog kan verbeteren aan zichzelf. 'Het liefst morgen', antwoord Warmerdam lachend wanneer hem gevraagd wordt wanneer hij zijn debuut in het eerste gaat maken.

'Ik ben een centrale middenvelder', vertelt Warmerdam over wat voor soort speler hij is. 'Ik speel op "zes" of op "acht". Ik ben meer controlerend en niet heel aanvallend. Ik zou ook achterin kunnen spelen. Ik begon ook als centrale verdediger, maar na de C'tjes was ik te klein voor een centrale verdediger en werd ik doorgeschoven naar het middenveld. Het ging nog wel achterin, maar men zag meer potentie voor mij op het middenveld.'

Daar speelt Warmerdam nu al vijf jaar en schopte hij het ook mee naar het profvoetbal. In het totaal speelde hij nu 28 wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. 'Dat was aan het begin even wennen. Ze zijn veel meer mannen en spelen voornamelijk op resultaat. Ik vind het wel leuk.' Wel wacht de middenvelder nog op zijn eerste professionele doelpunt. 'Ik denk dat ik daar dit seizoen meer mee bezig ben. In de zestien komen hoort er ook bij als middenvelder. Dat wil ik wel (als kwaliteit, red.) erbij krijgen', aldus Warmerdam.

Debuut bij Jong Ajax 

Het debuut van Warmerdam bij Jong Ajax in het vorige seizoen was er een om snel te vergeten. 'Het was de eerste wedstrijd van het seizoen en we kregen 4-0 nul op "ons klote". Tuurlijk is je debuut leuk. Ik had het die dag ook niet verwacht, want ik zat nog bij onder-18. Dat ik speelde was leuk, maar dat het 4-0 werd, maakte het een klotedebuut.'

De jongeling kan niet wachten om zijn debuut te maken in het eerste van Ajax. 'Ik hoop dit seizoen, dat zou super zijn, maar je kan het natuurlijk nooit weten. Ik ga er zo snel mogelijk voor, maar dan moet ik zorgen dat ik in Jong Ajax de beste word. Ik hoop dat ik dan daaruit mijn debuut kan maken.' Voor zijn debuut moet Warmerdam zich zeker nog ontwikkelingen, meent hij. 'Voor het fysieke. Ik moet in de Keuken Kampioen Divisie gewoon goed spelen', sluit Warmerdam af.

Bookmaker ziet koploper Ajax niet als favoriet voor de groepswinst in groep C!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.