Wangedrag F-Side verpest Klassieker zieke jongen: 'Het was zijn ultieme droom'

door Roemer Smid 80

Bron De Telegraaf

Wangedrag F-Side verpest Klassieker zieke jongen: 'Het was zijn ultieme droom'

door Roemer Smid 80

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De Klassieker van een 14-jarige zieke jongen liep afgelopen zondag uit op een deceptie, schrijft De Telegraaf. Door wangedrag van de harde kern van Ajax werd de wedstrijd na een klein uur gestaakt. De jongen wist, ondanks de rellen, snel en veilig het stadion te verlaten.

’Wens 4 is voor een jongeman (2008) uit Veelerveen, hij gaat vandaag naar de wedstrijd Ajax-Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam’, schreef Stichting Wensambulance voorafgaand aan de wedstrijd op X. De Wensambulance was in samenwerking met Make-A-Wish vijf maanden bezig geweest om de wens van de zieke jongen te realiseren.

'Hoewel de jongeman vooraf een 1-4 nederlaag voorspelde, leefde hij ontzettend toe naar de Klassieker. Het zou zijn eerste bezoek aan Ajax zijn, het was zijn ultieme droom', vertelt directeur Hanneke Verburg van Make-A-Wish.

De wedstrijd liep uit op een deceptie

De moeder van de jongen is ontzettend teleurgesteld. 'Nadat de wedstrijd bij een 0-3 tussenstand werd gestaakt, hebben we hem zo zorgvuldig mogelijk weggehouden bij de relschoppers. Hierdoor heeft hij niet veel meegekregen van de vernielingen. Zijn vader – in rolstoel – en broertje hebben helaas wel last gehad van de ongeregeldheden. Ze hebben zelfs traangas in hun ogen gekregen.'

Voor de 14-jarige jongen is er door operaties op korte termijn geen herkansing mogelijk. Ajax heeft op X laten weten contact op te nemen met de familie. De club hoopt zo tot een alternatief te komen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.