Van Praag: 'Vuurwerk in stadions moet strafrechtelijk vergrijp worden'

door Roemer Smid 58

Bron NOS

Van Praag: 'Vuurwerk in stadions moet strafrechtelijk vergrijp worden'

door Roemer Smid 58

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Michael van Praag vindt dat het meenemen van vuurwerk in stadions een strafrechtelijk vergrijp moet worden, zo geeft hij aan bij Op1. De adviseur van de Stadion en Veiligheidscommissie van de UEFA wil naar dezelfde regels als in Engeland.

De Klassieker werd zondagmiddag gestaakt omdat tot tweemaal toe fakkels op het veld werden gegooid. Van Praag is van mening dat dit soort incidenten niet meer voorkomen als in Nederland dezelfde regels gaan gelden als in Engeland. 'In Engeland is het meenemen van vuurwerk in stadions een strafrechtelijk vergrijp. De Nederlandse politiek, met de VVD voorop, wil daar geen wetten voor maken. Maar dat moet je wel doen!'

Tweede Kamerlid Ingrid Michon (VVD) zat eveneens aan tafel bij Op1. 'Er wordt per keer bekeken of het echt tot een zaak leidt. Maar er zijn mensen ook strafrechtelijk vervolgd voor het gooien van vuurwerk in een stadion.' Volgens Van Praag moet juist iederéén die vuurwerk gooit in een stadion vervolgd worden. 'In Engeland wordt iederéén vervolgd die dat doet. Dus wat is het gevolg? Er is geen vuurwerk meer in de stadions. De mensen nemen het niet meer mee.'

De Klassieker wordt woensdag uitgespeeld 

De Klassieker van afgelopen zondag werd na een klein uur gestaakt. Gister werd bekend dat het restant van de wedstrijd wordt uitgespeeld op woensdag 27 september om 14.00 uur. De competitiewedstrijd tussen Ajax en Volendam, die eigenlijk op woensdag gepland stond, is uitgesteld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.