Viertal Ajacieden opgeroepen voor trainingsstage Oranje O17

door Jesse ter Haar 1

Bron OnsOranje

Viertal Ajacieden opgeroepen voor trainingsstage Oranje O17

door Jesse ter Haar 1

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Vier spelers van Ajax zijn opgenomen in de selectie van Oranje Onder 17, zo meldt OnsOranje. Avery Appiah, Dies Janse, Kayden Wolff en Mark Verkuijl mogen deelnemen aan een trainingsstage, waarvoor trainer Pieter Schrassert Bert hen heeft uitgenodigd. De stage heeft plaats op maandag 16 en dinsdag 17 januari.

De dagen staan in het teken van de voorbereiding op de Eliteronde voor EK-kwalificatie. 'Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 22 tot en met 28 maart de beslissende fase van de EK-kwalificatie in eigen land tegen Engeland, Denemarken en Noord-Ierland. De ploeg plaatst zich voor het EK in Hongarije als het bij de acht groepswinnaars of zeven beste nummers twee, gemeten over alle groepen, hoort', zo valt te lezen.

In totaal zijn er 28 spelers opgenomen in de definitieve selectie voor de trainingsstage. Met de vier spelers van Ajax is de club niet de hofleverancier voor de selectie. AZ levert namelijk zelfs zeven spelers af voor de groep van Nederlandse talenten. Met Martin Sherif (Everton) en Yannick Eduardo (RB Leipzig) zijn er ook twee spelers van buitenlandse clubs geselecteerd.

Oranje O17 in de Eliteronde

De eerste wedstrijd tijdens de Eliteronde van maart speelt Oranje O17 op 22 maart tegen Noord-Ierland. Wat volgt, is een ontmoeting met de leeftijdsgenoten op 25 maart. De laatste wedstrijd van de kwalificatieronde spelen de Nederlandse talenten tegen Engeland op 28 maart.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.