VI: 'Van 't Schip wijzigt formatie en zal spelen met vijf verdedigers tegen AZ'

door Cristian de Jong 215

Bron Voetbal International

VI: 'Van 't Schip wijzigt formatie en zal spelen met vijf verdedigers tegen AZ'

door Cristian de Jong 215

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax zal tegen AZ beginnen met liefst vijf verdedigers, dat meldt Voetbal International zondagmiddag. Hiermee breekt trainer John van 't Schip de Ajax-traditie. Daarnaast weet VI te melden dat Jordan Henderson en Steven Berghuis twijfelgevallen zullen zijn voor de kraker in Alkmaar.

Naast twijfelgevallen Berghuis en Henderson, lijkt Gooijer het duel met AZ helemaal te moeten missen. 'En omdat Ajax ook tegen FK Bodø/Glimt achterin weer bijzonder kwetsbaar was, lijkt Van 't Schip toch het zekere voor het onzekere te willen nemen door een extra verdediger op te stellen, om de defensieve risico's zoveel mogelijk te beperken', zo valt te lezen.

Met het wegvallen van Gooijer lijkt Anton Gaaei zijn vervanger te worden, schrijft VI verder. Brian Brobbey, nog uitgevallen met een blessure op bezoek bij Bodø/Glimt, lijkt wel fit genoeg voor het duel met de Alkmaarders. Waar Van 't Schip eerst nog vast wilde houden aan de traditionele 4-3-3-formatie, lijkt hier nu een einde aan te komen.

Tegen de Noorse ploeg was Ajax donderdag zeer kwetsbaar en dat zou de Ajax-trainer aan het denken te hebben gezet. Dit zal, volgens VI, resulteren in een formatie met vijf verdedigers voor de neus van Diant Ramaj. De Duitse goalie was van enorm belang tegen Bodø/Glimt, maar hoopt met een extra centrale verdediger iets minder in actie te hoeven komen.

Ajax bij winst in punten gelijk met AZ

Ajax speelt zondagmiddag om 16.45 uur in het AFAS Stadion tegen AZ. De ploeg uit Alkmaar staat momenteel derde met maar drie punten meer dan Ajax. Bij een Amsterdamse overwinning komt Ajax dus in punten gelijk met de andere ploeg uit Noord-Holland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.