VfB Stuttgart stelt Labbadia aan als hoofdtrainer; streep door Schreuder-geruchten

door Jesse ter Haar 46

Bron VfB Stuttgart

VfB Stuttgart stelt Labbadia aan als hoofdtrainer; streep door Schreuder-geruchten

door Jesse ter Haar 46

Bron VfB Stuttgart

Laatst geüpdatet

VfB Stuttgart heeft Bruno Labbadia aangesteld als nieuwe hoofdtrainer, zo maakt de club bekend via de eigen website. Alfred Schreuder werd enige tijd in verband gebracht met de Bundesliga-club, maar door die geruchten kunnen nu dus een streep. Labbadia tekent een contract tot medio 2025 in Stuttgart.

Het begon halverwege oktober, toen Schreuder voor het eerst in verband werd gebracht met VfB Stuttgart. De oefenmeester werd neergezet als een belangrijke kandidaat om de ontslagen Pellegrino Matarazzo op te volgen. Jess Thorup werd genoemd als hoofdkandidaat, maar Schreuder zou de tweede optie zijn geweest. Labbadia, de uiteindelijke gelukkige, werd toen nog niet eens genoemd.

Enkele dagen na het gerucht ging ook Schreuder in op de verhalen. Tijdens een persconferentie liet hij weten: 'Ik heb het ook meegekregen, ik zou op een lijst hebben gestaan. Ik ben al trainer van een hele mooie club en dat is Ajax. Ik heb het enorm naar mijn zin', sprak hij, waarna hij even later liet weten ook niets van concrete interesse te hebben gehoord. 'Nul interesse? Ja, dat klopt', vertelde Schreuder de buitenwacht.

Labbadia kent verleden bij VfB Stuttgart

Een overgang van de Ajax-trainer naar Duitsland leek er dus al vrij snel niet in te zitten. Thorup, de nummer één kandidaat, werd het ook niet. Hij zit na een dienstverband bij FC Kopenhagen momenteel zonder club, werd ging alsnog niet aan de slag in de Bundesliga. Het is Labbadia die de verantwoordelijkheid krijgt om VfB Stuttgart van de zestiende plaats in Duitsland af te krijgen. Overigens werkte Labbadia eerder voor de club, want tussen 2010 en 2013 was hij ook als hoofdtrainer van Die Schwaben.

Verwacht jij dat Nederland binnen 90 minuten wint van Argentinië? Zet in en ontvang 3,60 keer je inzet terug als het elftal van Louis van Gaal wederom wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.