Vertrekkend Ajax-talent Turner (16) vindt in FC Utrecht nieuwe club

door Thijs Zwagerman 16

Bron Essel Sports

Vertrekkend Ajax-talent Turner (16) vindt in FC Utrecht nieuwe club

door Thijs Zwagerman 16

Bron Essel Sports

Laatst geüpdatet

Darcy Turner zet zijn voetballoopbaan voort bij FC Utrecht. De rechtsachter kreeg vorige maand te horen dat hij moest vertrekken bij Ajax en heeft in FC Utrecht dus een nieuwe club gevonden. Bij de Domstedelingen zal Turner komend seizoen beginnen in het O18-elftal.

Op het Instagram-account van zaakwaarnemersbureau Essel Sports, dat de belangen van Turner behartigt, wordt de overstap van de jonge verdediger wereldkundig gemaakt. Turner speelde al tien jaar voor Ajax, dat hem in 2012 wegplukte bij SV Nieuw Sloten.

Vanaf de jongste jeugd groeide de rappe verdediger door tot het O17-elftal van Ajax, waar zijn tijd in Amsterdam op dit moment ten einde komt. Ajax gaf Turner te kennen dat er komend seizoen geen plek meer voor hem is in de jeugdopleiding, waarna hij dus neerstreek bij FC Utrecht.

Andere vertrekkers

Naast Turner vertrekken van Ajax O17 ook Timo Jansen, Gabriel Reiziger, Bram van Driel en Jermaine Rijssel. De laatstgenoemde was dichtbij een overgang naar Feyenoord, maar de Rotterdammers hebben Rijssel na twee proeftrainingen afgetest. Mogelijk volgt Rijssel nu het spoor van Turner naar FC Utrecht, dat ook geïnteresseerd is in de diensten van de buitenspeler.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.