Van Wonderen over treffen met Ajax: 'Je merkt in de spelersgroep een bepaalde verbazing'

door Bram Bark 38

Bron sc Heerenveen

Van Wonderen over treffen met Ajax: 'Je merkt in de spelersgroep een bepaalde verbazing'

door Bram Bark 38

Bron sc Heerenveen

Laatst geüpdatet

Kees van Wonderen merkt dat binnen de selectie van sc Heerenveen er met verbazing wordt gekeken naar het huidige Ajax, zo vertelt hij tijdens een persconferentie. De trainer van de Friezen ziet wel kwaliteit in de selectie van de Amsterdammers, maar vindt Ajax als team maar lastig te peilen.

Ajax draait tot dusverre een dramatisch seizoen en stond voorafgaand aan het duel met FC Volendam zelfs op de laatste plaats. Ook in Friesland is dat niet onopgemerkt gebleven. 'Je merkt in de spelersgroep een bepaalde verbazing. Nog niet zo lang geleden speelde Ajax in de halve finale van de Champions League en nu stonden ze even onderaan, terwijl ze de grootste mogelijkheden hebben van alle Nederlandse clubs. Dan merk je een bepaald soort ongeloof, zoiets van: wat is hier aan de hand?'

Van Wonderen zag Ajax donderdag tegen FC Volendam een groot aantal kansen creëren en is dan ook van mening dat er geen gebrek aan kwaliteit is in de selectie van de Amsterdammers. 'Ajax heeft echt goede spelers, die voor een groot kapitaal gehaald zijn.' De oefenmeester voegt er nog wel aan toe dat de kwaliteit van het team Ajax 'moeilijk in te schatten' is.

Kansen tegen Ajax

Van Wonderen neemt het zondag met zijn ploeg sc Heerenveen in Amsterdam op tegen Ajax. De ploeg uit de hoofdstad van Nederland is na de overwinning op FC Volendam af van de laatste plaats en hoopt tegen sc Heerenveen de tweede overwinning op een rij te boeken. Maar Van Wonderen ziet kansen voor de Friezen. 'Ze creëerden best veel kansen, maar je ziet ook dat Volendam zomaar gelijk kan maken. Tegen iedere tegenstander krijgen ze een aantal kansen tegen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.