Van Wonderen: 'Ajax oogt sterker, zeker met Henderson erbij'

door Jari Perridon 52

Van Wonderen: 'Ajax oogt sterker, zeker met Henderson erbij'

door Jari Perridon 52

Laatst geüpdatet

Kees van Wonderen zegt uit te kijken naar het duel tussen sc Heerenveen en Ajax van aankomende zondag. De trainer van de Friezen ziet dat de club uit Amsterdam de weg naar boven heeft ingezet, maar wil desalniettemin een resultaat pakken tegen de Amsterdammers.

Bij VoetbalTijd zegt Van Wonderen het volgende over het treffen met Ajax: 'We treffen Ajax op een moment dat ze weer wat beter ogen, zeker met Jordan Henderson erbij. Het is een mooie uitdaging voor ons.' Daarnaast laat hij weten graag in een thuiswedstrijd een topclub te willen verslaan en ziet hij de wedstrijd van zondag als een nieuwe kans.

De smaakmaker bij sc Heerenveen dit seizoen, Osame Sahraoui, leek deze winter wellicht te vertrekken, maar bleef in Friesland. Van Wonderen vertelt dat er wel belangstelling was voor de buitenspeler, maar dat de club geen voorstander was van een winters vertrek. De vleugelaanvaller zal ook aankomende zondag weer op het wedstrijdformulier staan en dus zal Ajax moeten waken voor de acties van de Noorse aanvaller.

De eerdere ontmoeting in Amsterdam eindigde in een overwinning 4-1 voor Ajax en het vorige duel in Heerenveen resulteerde in een 2-4 zege voor de Amsterdammers. De acht duels in Heerenveen die daaraan vooraf gingen, wist Ajax ook te winnen. Daarbij vielen er over het algemeen veel goals. Onder John van 't Schip is Ajax nog altijd ongeslagen in de Eredivisie en hoopt het de goede vorm door te trekken, om zo in de race te blijven voor plek drie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.