Van 't Schip mist creativiteit: 'Nu zijn we afhankelijk van spelers met andere kwaliteiten'

door Robin Ridder 33

Bron AS

Van 't Schip mist creativiteit: 'Nu zijn we afhankelijk van spelers met andere kwaliteiten'

door Robin Ridder 33

Bron AS

Laatst geüpdatet

John van 't Schip geeft aan dat Ajax om zou moeten gaan met het tekort aan creativiteit. Donderdagavond moet de ploeg van Van 't Schip het tegen Aston Villa wederom doen zonder Steven Berghuis en Steven Bergwijn. Er zullen volgens de coach andere spelers op moeten staan om het gemis in te vullen.

Op de persconferentie van woensdagavond gaat het over het tekort aan creativiteit binnen de Ajax-selectie. Berghuis is nog niet fit en Bergwijn is nog langer uitgeschakeld. De Ajax-trainer ziet dat er oplossingen voor moeten komen. 'We hebben nu andere type spelers, je moet het nu hebben van de zijkanten en de loopjes van middenvelders die eroverheen gaan. Het zal wat minder creatief zijn. Nu zijn we afhankelijk van andere spelers met andere kwaliteiten.'

Er zijn een boel opties op het middenveld bij Ajax. Van 't Schip gaat in de op de kansen van onder andere Benjamin Tahirović. Ook probeert de trainer te duiden waarom Kian Fitz-jim is teruggehaald. 'Voor Fitz-Jim is dit even een hard gelag nu. We hebben moeten kijken naar wat er mogelijk was en er was niet veel mogelijk. Tahirović heeft het heel goed gedaan en die gaat zijn momenten nog wel krijgen. Branco (Van den Boomen, red) kwam net terug van een blessure en moest heel veel spelen tegen Bodø. We weten in ieder geval als we moeten wisselen dat we nu de mogelijkheden hebben, dat was eerder niet het geval.'

Vos in een andere rol?

Silvano Vos hoort tegen Aston Villa ook bij de wedstrijdselectie. De middenvelder heeft het een tijd moeten doen met minuten bij Jong Ajax, maar zit donderdagavond bij de eerste selectie. Van 't Schip is misschien wat nieuws van plan met de jonge middenvelder. 'Er is een mogelijkheid dat we gaan kijken of Vos op een andere manier gebruikt kan worden. Als er wat gebeurt op een bepaalde positie moeten we kijken wat we achter de hand hebben.' Op de vraag of het om de rechtsbackpositie gaat is Van 't Schip kort en bondig. 'Dat zou kunnen', geeft de Ajax-trainer aan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.