Van Stee: 'Ajax wilde Hato wél hebben, Feyenoord niet'

door Timo Suur 10

Bron Algemeen Dagblad

Van Stee: 'Ajax wilde Hato wél hebben, Feyenoord niet'

door Timo Suur 10

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Henk van Stee beaamt dat Ajax niet de enige club was die in 2018 Jorrel Hato wilde overnemen van Sparta Rotterdam. Met Feyenoord was er nog een kaper op de kust, maar uiteindelijk wilden de Rotterdammers de jongeling niet overnemen van de Spartanen. Uiteindelijk maakte Hato de overstap van Sparta Rotterdam naar Ajax.

Hato liep ooit rond als lid van SC Feyenoord, de amateurtak van Feyenoord. De scouts vonden hem echter niet goed genoeg en Sparta Rotterdam pikte de jonge verdediger op. In 2018 plukte Ajax het talent weg bij de Spartanen. 'Ajax wilde Hato wél hebben en Feyenoord niet, dat was het verhaal', zo zegt Van Stee tegenover het Algemeen Dagblad.

De oud-trainer van Feyenoord en Sparta Rotterdam vertelt dat de samenwerking tussen Ajax en de Spartanen hier mee te maken heeft. 'Vanaf het moment dat de samenwerking tussen Ajax en Sparta officieel was beklonken, gaan er wel regelmatig spelers stagelopen in Amsterdam', zo zegt hij. Ajax probeert de goede spelers dan naar De Toekomst te halen, maar de speler heeft nog altijd het laatste woord. 'Als die jongen zelf liever naar Feyenoord of PSV gaat, dan speelt hij daar.' Van Stee vindt wel dat Ajax goed te werk gaat in de jeugd. 'Op dat vlak heeft Ajax gewoon een voorsprong genomen op Feyenoord.'

'Voor Ajax is deze derby misschien wel het laatste stukje hoop'

Sparta Rotterdam neemt het dit weekend op tegen koploper Feyenoord en Van Stee denkt dat dit voor Ajax misschien wel het laatste stukje hoop is om nog kans te maken op de titel. 'Dit is de lastigste wedstrijd voor Feyenoord. Sparta heeft niets te verliezen.' Het verschil tussen Ajax en Feyenoord is op dit moment zes punten op de ranglijst, maar Feyenoord heeft een beduidend makkelijker speelschema tot het einde van de competitie.

Verwacht jij dat Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles met 0-3 weet te winnen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.