Van Leeuwen blikt terug op transfer Ziyech: 'Hebben we hele dag over gedaan in Apeldoorn'

door NielsOpdam 8

Bron De Cor Potcast

Van Leeuwen blikt terug op transfer Ziyech: 'Hebben we hele dag over gedaan in Apeldoorn'

door NielsOpdam 8

Bron De Cor Potcast

Laatst geüpdatet

Ted van Leeuwen heeft teruggeblikt op de transfer van Hakim Ziyech naar Ajax. Van Leeuwen was in die tijd technisch directeur bij FC Twente en noemt het een bijzondere transfer. Dat kwam mede door de standpunten van Ajax en FC Twente.

Bij FC Twente had men in die tijd een financieel reddingsplan opgesteld. Volgens Van Leeuwen was dat gebaseerd op Ziyech. 'Het was gebaseerd op de waarde van Hakim Ziyech. Als ik dat nettobedrag niet zou halen, dan mochten we Ziyech niet verkopen', vertelt Van Leeuwen in de De Cor Potcast.

Toen klopte Ajax aan bij FC Twente. 'Ajax had zichzelf verteld dat ze nooit meer zoveel moesten uitgeven voor binnenlandse transfers. Dat was een paar keer flink misgelopen', vertelt de voormalig technisch directeur van FC Twente. 'Daar hebben we een hele dag over gedaan in Apeldoorn.' Van Leeuwen sprak namens FC Twente met Marc Overmars en Jeroen Slop. Uiteindelijk kwamen de clubs tot elkaar.

'Uiteindelijk wordt onder druk alles vloeibaar'

Het is volgens hem vooral belangrijk dat alles net moet passen en dat gebeurde. 'Ajax had net in de week ervoor met 4-1 in Rostov verloren. De window dreigde dood te gaan, Ziyech had al vier wedstrijden gespeeld', vertelt Van Leeuwen, die ook vertelt dat er veel interesse was in Ziyech. 'Hoe verschrikkelijk veel zaakwaarnemers en clubs ik voor hem over de vloer heb gehad, dat wil je niet weten. Ik ben er zelfs nog voor bedreigd, maar dat is een verhaal op zich. Uiteindelijk wordt onder druk alles vloeibaar. Aan het eind van de dag kwamen we eruit.'

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.