[Update] Wissel Ziyech niet het gevolg van een blessure

door Bart Veenstra 25

Hakim Ziyech heeft zich in de laatste oefeninterland van Marokko voor het WK 2022 in Qatar laten zien. De middenvelder van Chelsea passeerde in de 3-0 zege op Georgië de doelman van de tegenstander met een poging van eigen helft. Een grote smet op de wedstrijd was het uitvallen van de creatieveling na zeventig minuten.

Marokko was vanaf minuut één de bovenliggende partij en dat leverde al snel de 1-0 op. Een voorzet van Ziyech werd binnengewerkt door spits Youssef En-Nesyri. Het hoogtepunt volgde na een klein half uur. De oud-Ajacied veroverde de bal op eigen helft na een slechte pass van een Georgiër, twijfelde niet en verschalkte de Georgische keeper van ruim vijftig meter.

Halverwege de tweede helft moest Ziyech zich laten vervangen met een ogenschijnlijk lichte blessure, al is de ernst van de kwetsuur nog onduidelijk. Een paar minuten later mocht Sofiane Boufal aanleggen vanaf de strafschopstip. De aanvaller bleef koel en bepaalde hiermee de eindstand op 3-0.

Marokko is in Groep F op het WK in Qatar gekoppeld aan België, Canada en Kroatië. Naast Ziyech is ook oud-Ajacied Noussair Mazraoui geselecteerd. De rechtsback, die afgelopen zomer de overstap naar Bayern München maakte, speelde tegen Georgië 45 minuten mee.

Update - 09.45 uur (18 november 2022) - Wissel Ziyech niet het gevolg van een blessure

Hakim Ziyech is tijdens het oefenduel met Georgië niet geblesseerd uitgevallen. Dat heeft bondscoach Walid Regragui laten weten tegenover de Marokkaanse pers. Ziyech werd na 69 minuten naar de kant gehaald en er werd gevreesd dat de oud-Ajacied een blessure had opgelopen.

Regragui legt uit dat hij een blessure bij zijn sterspeler juist wilde voorkomen. 'We waren bang dat Hakim een blessure zou oplopen. In dit soort wedstrijden ben je altijd bang dat spelers geblesseerd raken', citeert Voetbal International de keuzeheer van het Marokkaanse elftal.